Lehké těstoviny s rukolou ala Jamie Oliver


Chcete si připravit mezi svátky také něco zdravého a rychlého? Pak jsou tyhle Jamieho těstoviny ideální ( opět prošly úpravami podle mé chuti ). Já si je bohužel vařím jen pro sebe , jelikož na přítele je tohle až moooc zdravé jídlo. Je lehoučké, hodí se hlavně na letní dny,ale teď před svátky,kdy se peče cukroví a doma to šíleně voní cukrem a sladkými mlskami mi tohle jídlo přišlo náramně k chuti. Je velmi rychlé, takže ho hravě zvládnete po příchodu z práce a se skleničkou bílého vína máte sexy večeři ( proč sexy? Protože zasytí jen zlehka a nevezme chuť na další večerní radovánky :) ...akorát u mě to moc nevychází, jelikož tohle jídlo jím sama a partner si dá pořádné extra syté jídlo, takže mi jen zbyde dobrý pocit, že nepřiberu :))

Ingredience pro 4 osoby:
  • olivový olej extra virgin
  • 1 stroužek prolisovaného česneku
  • 1/2 - 1 malá sušená feferonka 
  • 3 vrchovaté hrsti nakrájených rajča
  • 1 vrchovatá hrst nasekaných černých oliv 
  • těstoviny - 100g v suchém stavu na osobu
  • sůl
  • 3 nahrubo nasekané hrsti rukoly
  • strouhaný parmazán
Nejprve si připravíme hrnec na těstoviny, nalijeme do něj studenou vodu a osolíme, těstoviny se nebojte solit víc, cca lžičku či dvě mořské nerafinované soli. Dejte vařit.Rozehřejeme si olivový olej v hluboké pánvi a přidáme nadrobno pokrájenou feferonku a minutku nebo dvě opékáme, pak na minutu přidáme česnek. Ihned přidáme rahčata a olivy, tak zabráníme zhořknutí česneku. Zhruba v této fázi by se Vám měla vařit voda, vhoďte do ní těstoviny, zamíchejte a nastavte si na budíku čas dle návodu na těstovinách. Opět pokud budete mít čas a chuť je dobré zajít si pro čerstvé těstoviny, kam za nimi v Praze - viz recept špagety carbonara.

Rajčata s olivami podusíme cca 7min, jakmile budou těstoviny hotové vhodíme je přecezené do této omáčky a hezky promícháme. Dosolíme podle chuti a nakonec přidáme nasekanou rukolu, musí přijít až v této chvíli, jelikož kdybychom ji přidali dřív ztratila by chuť a rozvařila by se. Ihned přendáme na talíř, mírně zakápneme olivovým oleje ( ptáte se proč znova olej? Protože když ho dáváme na pánev tak se vysokým teplem zničí hodně cenných vitamínů a takto je získáme zpátky a navíc pokud máte fakt dobrý olivový olej krásně pozvedne chuť pokrmu ) a posypeme troškou parmazánu. Se sýrem šetřete ať nepřebijete chuť ostatních surovin. Pokud chcete klidně vynechte parmazán, jídlo je moc dobré i tak a ještě o chlup dietnější.



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Áno, v jednoduchosti je krása. V tomto jedle sú samé dobré ingrediencie. Ja by som si ho spravila na studeno ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem nad tím přemýšlela jako oběd do práce:)

      Vymazat
  2. Zrovna jsem dojedla.Paráda! Udělal mi to 15letý syn. Palec nahoru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je šikula:) Třeba ti doma roste další Jamie :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky