Grilovaný kozí sýr s červenou řepou

Tohle jídlo si prostě nemůžete nezamilovat, já si ho jednou dala v restauraci Mlsný kocour a od té doby je to moje oblíbená večeře, je zdravá, plná báječných chutí a navíc se moc hodí na podzim/zimu :) Je lehká a není na ní co pokazit a chuťově se jedná o naprostou delikatesu :))))

Časové údaje: pečení řepy cca 1 hodinu, grilování sýru cca 10min, brambory cca 30min

Ingredience pro 2 osoby:
  • 2 ks kozího sýra , cca 2-2,5 cm každý ( ideální je tvarohový prostředek a tužší okolo, sežnete běžně v supermarketech na váhu )
  • malé brambory , cca 5 ks pro každého ( se slupkou )
  • čerstvá petrželka, nasekaná
  • sůl
  • 2 ks menší červené řepy
  • balsamico redukce ( běžně k sehnání v supermarketech )
  • 1 zakysaná smetana
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • pepř
  • olivový olej
Nejprve si rozehřejeme troubu na 190°C. Řepu si omyjeme ,ale neloupeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do rozehřáté trouby na cca hodinku. Po půl hodině si připravíme brambory, pokud je potřeba očistíme, omyjeme a poté dobře osušíme, smícháme se solí a lžící olivového oleje a dáme péct do trouby k řepě. A navíc zvýšíme teplotu na 200°C.

Mezitím si nachystáme dip, smícháme zakysanku s jogurtem a pažitkou, dochutíme solí a pepřem. Zatím uložíme do ledničky. Až bude řepa hotová, vyndáme ji, rozbalíme a oloupeme. Poté nakrájíme na tenké plátky,které poskládáme na talíř mírně na sebe a zakapeme balsamico redukcí. Teď je ideální čas dát ogrilovat sýr, plátky dáme na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek posypeme čerstvou nasekanou petrželkou a přepneme troubu na gril 200°C. Brambory by měli mít krásně zlatavou kůrčičku a být hotové stejně jako sýr, maximálně o pět minut dřív.



Na rozloženou řepu položíme kozí sýr, vedle vyskládáme opečené brambory a servírujeme spolu s dipem. No není to dokonalá kombinace a počkejte až ochutnáte :))) Mňam

Dobrou chuť

Komentáře

  1. kozí sýr jsem asi ještě nejedla.. škoda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to velká :) začni první s méně výraznými, já si je hned zamilovala a ted je to jedna z mích nejmilejších ingrediencí:))

      Vymazat
  2. Ta fotka je natolik lakava, ze to musim co nejdriv zkusit, protoze mam rada uplne vsechno, co je v receptu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) no já si tohle výborné jídlo musela udělat hned víkend na to co jsem ho měla v restauraci:)))

      Vymazat
  3. teda Jani co mi to děláš? to je přesně dle mých chutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) chicht, no já si řikala, že na tenhle recept nemůžeš nereagovat !!:) A taky jsem si říkala, že ti ho sem nemůžu nedat!!musíš ho zkusit a pak napiš:)

      Vymazat
  4. ozaj luxusnééé a aj tá fotka je krásna ako od profíka :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mnam mnam mnam! Repu zboznuji a kozi syr taky!

    OdpovědětVymazat
  6. To musí být skvělá kombinace! Škoda, že se nedá jíst monitor. Taky řepuji tento víkend :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :))) mít tak kouzelnou hůlku a vše co člověk uvidí na food blogách moct ochutnat hmmmmmmm :)))

      Vymazat
  7. Kozí sýr a řepa, nej kombinace na světě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přeesně , musím jen souhlasit:)

      Vymazat
  8. nádherné foto! :-)...a celkom rada by som ochutnala

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky