Telecí závitky - tzv.Involtini

Involtini jsou jakékoliv masové závitky většinou z hovězího nebo telecího masa s různými náplněmi , já jsem si zvolila jemné telecí maso a jako náplň olivy, sušenou šunku a mozzarellu. Prostě Itálie jak má být!:) A hlavně z kombinace všech těchto chutí se prostě zblázníte blahem a ani už Vás nebude zajímat příloha, která může být například z brambor či polenty, chutím se meze nekladou.

Zdroj: Apetit

Časové údaje: příprava 30min, pečení 15-20min

Ingredience pro 2 osoby:
  • 200g libového telecího masa ( může být i roštěná, hovězí zadní )
  • 150 g lepšího toustového chleba
  • cca 50 g strouhaného parmazánu
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 hrst posekané čerstvé petrželky
  • sůl
  • olivový olej
  • pár plátků sušené šunky
  • 1 balené mozzarelly
  • pár černých oliv
  • pepř
Nejprve předehřejeme troubu na 210°C. Pak opatrně rozklepeme maso , ideálně razítkem na ještě mnohem tenčí plátky. Pokud máme větší kousky, můžeme je i přepůlit,aby se pak dobře balily a nebyly příliš velké. Já musela každé maso dát ještě napůl.



Toustový chléb umixujeme na jemno a nasucho opékáme na rozpálené pánvi dozlatova. Necháme vychladnout a pak smícháme s parmazánem a čerstvou petrželkou, dále trochu osolíme ( pozor ať nepřesolíme, máme zde už parmazán,ale samotné maso se už nesolí ) a prolisovaným česnekem. Každý plátek masa potřeme dobrým olivovým olejem z obou stran a jemně opepříme. Takto upravené maso obalíme ve strouhankové směsi.

Na každý obalený plátek dáme plátek/plátky sušené šunky, nudličky mozzarelly a rozpůlené olivy, dle chuti. Ale pamatujte čím méně tím více :)) Pak maso zabalíme, ideálně nejprve ze stran , aby náplň nevytekla a pak klasicky stočíme a propíchneme párátkem nebo špejlí, podle toho co zrovna máme doma :)) Rolky vložíme do zapékací mísy nebo na plech a dáme do trouby. Pečeme dozlatova zhruba patnáct minut. Poté ihned podáváme s námi zvolenou přílohou .



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Ty bych si dala hned! Samé dobroty v náplni a k tomu to telecí, ach!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako masíčko je tak jemné, že se úplně rozplývá na jazyku:) Akorát se musí dát pozor aby se to celé nepřesolilo.

      Vymazat
  2. Vypadá to super :-) Ale dělat by se mi to nechtělo :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to složitěji než to je:)

      Vymazat
  3. mňaaam :) a páči sa mi aj tvoj nový dizajn :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky