Květák s kurkumou

Pokud plánujete nějaké grilování nebo pánové pivní sešlost mám originální recept na zajímavé ozvláštnění nabízených dobrot :) A to obalovaný květák v pivním těstíčku s kurkumou. Jídlo je rychle hotové a nejlepší je podávané ihned, pokud ho necháte víc jak hodinu odpočívat bez povšimnutí ,není těstíčko již tak křupavé a dobré. Samozřejmě ideálně podávat s dobře vychlazeným pivem. Myslím, že tenhle recept nejvíc ocení chlapi :)))) Ale mě taky moooooc chutnal, já totiž pivo občas velmi ráda a když je k tomu něco dobrého ...Mňam

Ingredience pro cca 4 osoby:
  • 1 květák, rozebraný na menší kousky
  • 200 g hladké mouky
  • špetka kypřicího prášku
  • světlé pivo ( množství je podle hustoty těstíčka)
  • 2 lžičky drceného hořčičného semínka
  • 1 lžička mletého kmínu
  • pepř
  • sůl
  • trocha sušeného chilli
  • 1,5-2  lžičky mleté kurkumy
  • citron , rozkrájený na měsíčky
  • olej na smažení

Všechno koření smícháme dohromady s moukou a kypřicím práškem, pořádně osolíme a nasypeme do mísy. Vše zalijeme pivem tak, aby vzniklo hustší těstíčko. Já použila skoro celé pivo, 3/4 určitě. Uvidíte sami , ideálně je vyzkoušet si hustotu na malém kousku květáku. Květák totiž vždy v tomto těstíčku pořádně obalíme a ihned smažíme ve větší vrstvě dobře rozpáleného oleje. Ideální je zkusit si první kousek a pak ochutnat a podle chuti dodat co je potřeba - sůl, pepř, kurkumu, pivo atd.  Když jsme s výslednou chutí spokojení, osmažíme rychle všechny kousky a podáváme s měsíčkem citronu, kterým si vždy květák pokapete..ten citron je zde taková kouzelná ingredience ,která dá vyniknout koření. Popřípadě dejte na stůl i sůl, někdo má rád slanější tak ať si kdyžtak může dosolit. Vše záleží na chuti těstíčka.  Můžete podávat i s dipem ze zakysanky ( zakysaná smetana, sůl, pepř, prolisovaný česnek dle chuti ) a ideálně s dobrým chlebem.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Myslím, že to ocení nejen chlapi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Já bych si tuhle mňam dala někde na zahrádce ...hmm no nic ..musím si opakovat slovo - DIETA - pořád dokola :))))

      Vymazat
  2. Na tenhle způsob jsem květák ještě nedělala :)

    OdpovědětVymazat
  3. aj ja by som si dala a kľudne aj bez toho piva :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný blog a moc zajímavé recepty :). Máš novou "followerku" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu, ta vždycky potěší :)

      Vymazat
  5. Jani, já se tento měsíc ulejvám, ale Ty jsi stále pilná včelka, mňam velmi lákavá varianta...:-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky