Kuře s omáčkou Satay a nudlemi

Tohle "asijské" jídlo mám opět z kuchařky Jamieho Olivera 30minut. Vše jde rychle jak slibuje, jen tedy toho patlání kolem je až až :) Chuťově je maso naprosto dokonalé, křehké a ta chuť prostě báječné!!! To samé nudle, jen musím uznat , že dohromady mi vše přijde hodně výrazné, proto já za sebe doporučuji každé zvlášť, nudle k méně výrazně ochucenému masu nebo samostatně . Kuřecí maso zase bude s touto chuti výborné k jednoduché rýži. Ale klidně můžete vše dát dohromady podle Jamieho. My si každopádně moc pochutnali.

Ingredience na omáčku Satay na kuře:
  • 4 x kuřecí prsa
  • špejle
  • 1 chilli paprička
  • 1/2 svazku čerstvého koriandru
  • 1 česnek ( menší stroužek )
  • 3 vrchovaté lžíce kvalitního burákového másla
  • sojová omáčka
  • kousíček oloupaného zázvoru ( cca 1-2 cm )
  • 2 limetky
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
Ingredience na nudle:
  • cca 300g sušených vaječných nudlí
  • 100 g nesolených kešu 
  • polovinu červené cibule
  • 1 chilli paprička bez semínek
  • větší polovina svazku koriandru
  • sojová omáčka ( cca 1 - 2 lžíce )
  • limetka
  • lžíce sezamové oleje ( má typickou chuť pro asijskou kuchyni, ideálně nenahrazovat )
  • 0,5-1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička tekutého medu
Do kuchyňského robotu dáme chilli papričku bez semínek, burákové máslo, koriandr, česnek, lžíci sojové omáčky, zázvor, kůru z obou limetek a šťávu pouze z jedné z nich , trošku vody a vše umixujeme na hladší pastu. Osolíme a opepříme, zakapeme olivovým olejem a dáme stranou.

Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé nudličky, tlustší nudličky! A obalíme v omáčce, pak postupně napíchneme na špejle vhodné do trouby, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a předehřejeme troubu na střední gril ( cca 200°C ).

Mezitím si nachystáme omáčku na nudle. Dáme vařit osolenou vodu do hrnce. Kešu nasekáme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na větší,ale tenčí kostičky, to samé chilli papriku a koriandr. Vše smícháme vmíse, zakapeme sojovou omáčkou, medem, rybí omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z jedné limetky. Osolíme a opepříme podle chuti.Nyní je ideální čas dát pod gril maso na cca 15 minut, v polovině času špízy otočíme. Zatím si dle návodu na obalu uvaříme nudle, trvá to obvykle kolem 7 minut,ale držte se návodu na nudlích co seženete, hodně se od sebe liší. Uvařené nudle scedíme a smícháme s omáčkou.


V tuto chvíli bychom měli mít i maso hotové, doprostřed talíře servírujeme nudle a ně dáme masové špízy. Jídlo je opravdu chuťově vydatné a i syté. Proto jak píši v úvodu pro příště bych zvolila jinou kombinaci,ale maso je naprosto dokonale ochucené, z toho jsem na větvi nejvíc :) Díky Jamie :)))

Dobrou chuť

Komentáře

  1. K Satay mám tak nějak pořád respekt, protože nemám ráda buráky jako takové. Myslíš, že by mi to chutnalo? Vím, je to blbý dotaz, ale tak zeptat se zkušenějšího musím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nemáš ráda buráky, je tohle jídlo docela cítit tím burákovým máslem, takže pokud ho opravdu nemusíš asi bych do toho nešla :/ Maso je právě díky němu velmi dobře ochucené..ale jak říkám, pokud ti to fakt nechutná byla by to asi škoda

      Vymazat
  2. jé stejný recept mám na blogu, taky podle Jamieho :-) je to pecka, doma se po tom můžeme utlouct.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát si asi zvolila méně výrazné nudle, což si myslím, že je tady rozhodně plus :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky