Dýňové špagety

Jsou rychlé, chutnají po podzimu a budete je milovat :) Ano tohle všechno je bleskový recept na špagety s omáčkou z dýně Hokaido. Když jsem byla už v koncích co rychlého si připravit k večeři ,aby to nevyžadovalo dlouhou a složitou přípravu napadly mě těstoviny s dýňovou omáčkou, nikde jsem ten recept neviděla takže to byl momentální nápad! :) Chutnají opravdu zajímavě a netradičně.

Ingredience na 2 porce:
  • 200 g špaget
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • větší hrst strouhaného pecorina 
  • 1 malá cibule, najemno nasekaná
  • čerstvá petrželka
  • 100ml bílého vína
  • 1 velká hrst na kostičky nasekané dýně, bez slupky ( rychlejší změknutí )

Nejprve si na oleji v pánvi zesklovatíme cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni a vše chviličku opékáme, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Po vypaření vína podléváme trošičkou vody, nikdy ne hodně jen tak ,aby směs nebyla "na suchu". Mezitím si přivedeme hodně osolenou vodu v hrnci k varu - na těstoviny. Poté vhodíme špagety a vaříme až budou al dente. Dýni bychom měli mít měkkou, přilijeme maličko vody a celé rozmixujeme na "kaši - pastu "  . Vmícháme do ní čerstvou petrželku, vhodíme uvařené zcezené těstoviny, dobře promícháme, přihodíme nastrouhaný sýr , opět promícháme. Pokud se nám omáčka zdá moc hustá můžeme malinko přilít horkou vodu z těstovin. Dochutíme solí a pepřem. A rychle podáváme :)

Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky