Podzimní salát s mozzarellou

Tak tenhle recept mě nadchl hned jak jsem zkoukla video u KoKo :) Tím za něj díky, salátek měl doma úspěch a chuťově je opravdu dokonalý, zajímavý, podzimní a zasytí.




Ingredience pro 2 osoby:
  • 4 malé červené řepy nebo dvě střední
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • olej na smažení
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 2 vajíčka, rozšlehaná
  • směs salátů - já použila špenát, rukolu a římský salát
  • balsamico redukci ( glazé )
  • 1 mozzarella
  • pečivo k podávání
Nejprve si předehřejme troubu na 210°C. Řepy oloupeme ( netřeba asi upozorňovat, že barví !! ), dáme na alobal, pořádně osolíme, hodně opepříme a zakapeme olivovým olejem. Pepřem ani solí nešetříme, řepa to hodně stáhne a salát také. Já mohu doporučit hlavně víc pepře , pak je řepa dokonale pikantní! :) Řepy zabalíme jako dáreček do alobalu a dáme na hodinu do trouby, pokud jsou větší  i hodinu a půl.


Když jsou řepy hotové, necháme je vyndané z trouby,ale zabalené do alobalu, nyní si připravíme na talíře směs salátů, lehce opepříme a zakapeme olivovým olejem,ale jen trochu. Mozzarellu nakrájíme  na plátky  obalíme v mouce, pak ve vajíčku, opět v mouce, vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme stranou na talíře, dokud neobalíme všechny. Než se  nám v hluboké pánvi dobře rozehřeje olej na smažení nakrájíme si řepu na tenké plátky a ty poskládáme na salát. V oleji dozlatova smažíme mozzarellové kousky, pozor jde to hodně rychle, pokud jsou moc tmavé snížíme teplotu oleje. Dáváme stranou na papírové utěrky,které trochu oleje nasají do sebe. Když máme všechny osmažené naskládáme je na saláty s řepou, zakapeme balsamico redukcí a podáváme s pečivem...mňam...už se těším až si salát udělám znovu.


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky