Losos s dvojí přílohou a hráškem

Dnes bych Vám chtěla ukázat recept ,který vznikl z dočasného záchvatu improvizace a fantazie :) A světe div se, je z něj dnes naše nejoblíbenější varianta přípravy lososa. Ingredience máte většinou doma a celý oběd je hotový do 40 minut. Navíc se jedná o zdravý oběd,který bude chutnat určitě i dětem. Přílohy jsou tentokrát dvě ,jedna zajímavější a o něco zdravější s kuskusem a druhá s bramborem ,kde zase hrášek lépe vynikne.




Ingredience pro 2 osoby:
  • 2 kousky lososa i s kůží
  • kousek másla ( na losos i do brambor )
  • cca 2 brambory nebo hrst kuskusu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • mražený hrášek, čím kvalitnější tím lepší, já si oblíbila značky Alnatura
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Losos důkladně osolíme a opepříme ze všech stran, dáme na plech vyložený pečícím papírem a šup s ním do trouby na cca 12 minut. Kuskus zalijeme horkou osolenou vodou ,aby přesahovala centimetr nad okraj kuskusu, přiklopíme a necháme bobtnat. Na pánvi na troše másla osmahneme doměkka pro každého hrst hrášku, pak opepříme a zlehka osolíme.


 Brambory scedíme, přihodíme trochu másla a jednu hrst osmahnutého hrášku, vše trochu rozmačkáme a ochutíme solí. Kuskus smícháme s hráškem v jiné míse. Upečené kousky lososa zprudka opečeme na velmi dobře rozpálené pánvi na troše olivového oleje, nejprve kůží dolů ,aby se opekla do křupava a pak ze všech stran dozlatova. Na každý kousek dáme kousíček másla a ihned podáváme s přílohou dle chuti.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. ja zboznujem lososa a toto je super chutny a lahky recept!

    Inak posledny tyzden Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Lososa mám moc ráda, ale s hráškem jsem ho ještě neměla, takže někdy vyzkouším... nejlépe až bude čerstvý. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho do záchvatu fantazie taky s hráškem ještě nejedla,ale moc mi to zachutnalo, zvlášť varianta s brambory

      Vymazat
  3. lososa taky pravidelne jim. s kuskusem v podstate porad, s bramborem hlavne v kombinaci se spenatem. neni uz to nasledny smazeni na panvi trochu skoda? navrsovat na super zdravou rybu prepalene maslo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm špenát, díky za tip :) Smažení je aby byla kůže hodně křupavá a mohal se dobře jíst, z trouby je lepší bez kůže. Z pánve pěkně křupe

      Vymazat
    2. A máslo se dá jen na minutku , pláteček na každou rybu , jen pro tu máslovou chuť,která se k lososu dobře hodí...ale pro zdravou variantu samozřejmě jen upečeme bez tuku

      Vymazat
  4. Nádhera!
    Lososa jsme už dlouho neměli, asi bude v neděli k obědu :-). Díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  5. Losos a kuskus muzu v jakekoliv podobe. Kuskus si ale nejvíc delam jako salat. Spolu jsem je jeste ale nemela. Vyzkousim:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukni na Marocký losos tam chuť kuskusu vynikne více :)

      Vymazat
  6. Janka, lákavý recept a krásne fotky, palec hore :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky