Rajčatová polévka se sýrem

Taky už občas nevíte co rychlého a zdravého uvařit? Moje nejoblíbenější bleskové záchranné jídlo je Rajčatová polévka se sýrem a máslovými krutony :) Jedná se o zdravé, chuťově vyvážené a jednoduché jídlo,které hravě zvládnou i začínající kuchařinky.



Ingredience na 3 větší porce nebo 4 menší:
  • 2 konzervy kvalitních sekaných rajčat - ideálně jedny ať jsou cherry, viděla jsem v obchodě La Formaggeria v  Praze
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou bazalku podle chuti
  • 1 malinkou žlutou cibuli
  • 1 česnek, prlisovaný
  • špetka třtinového cukru, záleží podle sladkosti rajčat
  • čerstvě nastrouhaný sýr Gran Moravia
  • francouzské bagetky na kostičky
  • máslo
Nejprve si v hrnci na troše másla osmahneme cibulku lehce dozlatova, přidáme na minutku česnek a vše zalijeme rajčaty, přidáme trochu vody a za občasného míchání přivedeme k varu. Mezitím si na pánvi opečeme na másle pečivo nakrájené na kostičky, hezky dozlatova.


Jakmile polévku přivedeme k varu, rozmixujeme ji do hladka ponorným mixérem, pokud je třeba lehce naředíme horkou vodou do požadované konzistence. Ochutíme solí, pepřem, cukrem a bazalkou podle naší chuti. Servírujeme teplou v mističkách posypanou sýrem Gran Moravia a krutonky.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. :-) milé pohlazení chuťových buněk...:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Rajčatovou polévku miluji! Tahle vypadá velmi dobře.

    OdpovědětVymazat
  3. Rajčatová polévka - v tu ránu mně naskočí léto, moře, Itálie. Díky za zasnění se :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tedy jen to léto,ale jinak naprostý souhlas :)

      Vymazat
  4. Fíha, to som ale narazila na chutný blog! Vyzerá to tu úžasne, moc sa teším na študovanie receptíkov.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky