Tvarohové mazance s vanilkou

Letos jsem chtěla vyzkoušet malou obměnu klasického kynutého mazance a tak jsem vyzkoušela tvarohovou verzi s vanilkou a tvarohem, navíc jsem upekla víc menších, což je na pohled nejen hezčí,ale i praktičtější na servírování, k svačině do práce a vypadají tak roztomile :) Mazance jsou hutnější a krásně voní vanilkou , určitě si je zamilujete :)


Ingredience na cca 8-10 mazanců, podle velikosti:
  • 156g  změklého másla
  • 150 g krystalové cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 velká vejce
  • 1 měkký tvaroh, ne ve vaničce
  • 2 lžičky rumu
  • 460 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • hrst rozinek
  • cca 2 hrsti nahrubo nasekaných mandlí , loupaných
  • rozšlehané vejce na potření
Nejprve si předehřejme troubu na 175°C a plechy ( dva ) vyložíme pečícím papírem. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, rumem a vanilkovým extraktem. Po pár minutách zašleháme dvě vejce a přidáme ostatní ingredience až na rozinky a mandle, vše zpracujeme rukama do hutného hladkého těsta, poté zapracujeme mandle a rozinky. 


Těsto rozdělíme na 8-10 stejně velkých kousků a vytvarujeme z nich malé bochánky, ty vyskládáme na plech a necháme mezi nimi trochu místa, všechny potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby na cca 20minut, zda jsou hotové zkusíme špejlí. Povrch by měl být krásně zezlátlý. Mazance necháme vychladnout na mřížce . Podáváme samostatně nebo rozkrojené a namazané máslem , popřípadě máslem s medem :)


Dobrou chuť




Komentáře

  1. Tvaroh a vanilka, to nemůže zklamat. Prima nápad s větším množstvím menších kousků!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, taky se mi nějak nápad s menšími kousky zalíbil, jsou nejen roztomilé,ale i praktické :)

      Vymazat
  2. Jani jsou roztomilé k nakousnutí :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky