Trhací buchta s ořechy

Tenhle recept je opravdu pecka, jedna z nejlepších sladkých dobrůtek co jsem ochutnala a je tak jednoduchá, suroviny většinou máme běžně ve spíži a není tak problém vykouzlit tuhle dobrůtku kdykoli nás honí mlsná.  Recept mám od mé oblíbené Maryny , čímž jí moc děkuji. Držela jsem se receptu skoro na 100% a vyšel na jedničku s hvězdičkou. Mňam. Ta vůně při pečení a pak odtrhávání ještě vlažné buchty je luxusní.


Ingredience na těsto : 
  • 290 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 9 g sušeného droždí
  • 60 g másla
  • 90 ml mléka
  • 50 ml vody
  • 2 vejce
  • půl lžičky soli
Máslo a mléko rozpustíme v jednom hrnci, pouze dokud se máslo nerozpustí, nesmí přijít k varu! Všechny ostatní ingredience smícháme dohromady v jedné míse, pak přidáme lehce zchladlé máslo s mlékem. A uhněteme v pružné těsto, nenechte se odradit,když bude trochu lepit. Poté přikryjte čistou utěrkou nebo folií a nechte dvě hodinky kynout. Poté těsto na pomoučněném vále vyválíme na obdélník jak Maryna uvádí cca o velikosti 30x50 :)


Ingredience na náplň:
  • 100 g mletých ořechů podle chuti, já použila lískové ořechy a posekala jsem je nahrubo, což je trochu těžší při manipulaci , všude padají :)))) ,ale výsledek je křupavější, takže záleží jen na Vaší chuti
  • cca 2 lžíce skořice
  • 100 g třtinového cukru, nezaměňujte s klasickým , nemá tu karamelovou příchuť
  • 60 g rozehřátého a mírně zchladlého másla

Rozválené těsto potřeme máslem, posypeme ořechy, cukrem a skořicí. Poté rozkrájíme na  cca 5-6 stejných dlouhých obdélníčků. Ty na sebe opatrně navrstvíme a opět překrojíme viz foto. Pak už jen naskládáme do formy vyložené pečícím papírem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C cca 30-45 minut. Mě to trvalo trochu déle , kolem té třičtvrtě hodinky. Hotovou buchtu poznáme podle zlatavé barvy a když píchneme špejli doprostřed je čistá a buchta pevnější. Podáváme ještě vlažné , to je totiž trhací buchta nejlepší :)



Dobrou chuť

Komentáře

  1. No to vypadá úžasně!!! A ořechy - ty já miluju ve všem!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ,škoda ,že jsem doma neměla pistácie s těmi to musí být luxusně dobré :)

      Vymazat
  2. Panebože to vypadá skvěle! No to to je nádhera, slintám. Ty mi děláš chutě :))

    OdpovědětVymazat
  3. Musím ji zase udělat, je boží ! Fakt jak trdelník :) mňam hned bych si dala :D Akorát mě štve, že se s ní dělám celkem dlouho a snězená je za 5 minut :D Ale ta chuť.. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo trdelníku je to hodně podobné, jen víc a lépe ochucená řekla bych. To jo za pět minut je fuč , příště udělám rovnou dvě najednou

      Vymazat
  4. Podle toho jak to vypadá, to nemůžu upéct - snědla bych to totiž na posezení:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Co jsem objevila tento recept, nedělám nic častěji jako tuto trhací buchtu. Jen upravenou ve vegan verzi a na půl s moukou celozrnnou. Vyzkoušela jsem dnes udělat mák s cukrem a ořechy a je taky skvělá.... super recept

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky