Italský hamburger

Tak tohle se nám opravdu povedlo :) Menší experiment a jak se povedl. Ještě než mě začnete kamenovat jak může být hamburger italský a , že všechny ingredience rozhodně nejsou italské , prostě ten název je nasnadě :) Berte to jako mezinárodní experiment,který je víc než chuťově dobrý,ale Italové by mě za něj asi neměli rádi :D Ale ta chuť je božská kombinuje dobrý sýr - parmazán a mozzarella se šťavnatým masem a domácí bulkou...Mňam


Ingredience na 4 domácí bulky s parmazánem:
  • 250 g hladké mouky
  • 170 ml vlažné vody vody
  • 20 ml olivového oleje
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 a půl lžičky cukru krupice
  • 2 lžičky nerafinované mořské soli
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky vody s dobře rozšlehaným vejcem na potření
  •  cca větší hrst strouhaného Gran Moravia plus trochu na posypání

Nejprve smíchejte ve vlažné vodě rozdrobené droždí s krupicovým cukrem, nechte deset minut vzejít kvásek. Pak přidejte všechnu mouku smíchanou se strouhaným sýrem a solí. Přilijeme rozšlehané vejce, olivový olej a vše zpracujeme ve vláčné těsto. To dáme do čisté mísy, přikryjeme folií a necháme dvě hodinky kynout. 




Pak z těsta vytvarujeme 4 pěkné bochánky, které necháme ještě deset minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. V troubě pečeme do zezlátnutí cca patnáct minut. Těsně než budeme bulky vyndavat  z trouby posypeme je trochou strouhaného parmazánu. Jakmile vytahuje upečené bulky z trouby měli bychom dát maso na pánev. Mezitím nám dostatečně vychladnou bulky na mřížce.

Ingredience na 4 hamburgery:
  • 4 domácí sýrové bulky
  • 2 x 125 g mozzarelly nakrájené na silnější plátky ( po dvou plátcích do jednoho hamburgeru )
  • 2 velká sladká , ideálně domácí rajčata , nakrájená na plátky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • kečup, ideálně sladší
  • pikantní hořčici, například Dijon
  • 1-2 sušená rajčata ( ne v oleji ) na jednu porci, takže maximálně 8 sušených rajčátek na celé množství
  • čerstvá nasekaná bazalka

Nejprve si nachystáme maso, do mísy dáme hovězí maso, přidáme vejce, nasekanou hrst bazalky, pepř, trošku soli ( množství závisí na tom jak moc máte slaná rajčata ). Promícháme a pak přidáme sušená rajčata nakrájená na maličké kousíčky nebo třeba lehounce promixovaná v mixéru. Vše smícháme a kousek opečeme na pánvi na olivovém oleji. Ochutnáme a popřípadě dochutíme pepřem a solí. Potom vytvarujeme z masové směsi 4 stejně velké masové bochánky, které opečeme z obou stran dozlatova. 



Mezitím si bulky rozkrojíme, jednu stranu potřeme kvalitním kečupem a druhou hořčicí. Na hořčici položíme teplý masový bochánek, na něj plátky mozarelly, rajčatové plátky a přiklopíme bulkou s kečupem. Pokud chceme víc fresh hodí se přidat rukolu :) A garantuji vám , že se vám tahle dobrůtka bude líbit a chutnat bude prostě božsky :)



Dobrou chuť



Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky