Ostružinové cupcakes s mascarpone

To si takhle jednou jdete na chalupě na procházku do lesa a všude kolem sebe vidíte krásné černé ostružiny, tečou vám sliny, ochutnáváte seč můžete :) A pak Vám to nedá a vracíte se do chalupy pro nádobu ,kam dáte všechny ty ,co se Vám do pusy nevejdou...A pak trháte, trháte a najedou máte půl kila ostružin?:D A zjistíte , že aby se nezkazily čeká Vás pečící maraton :D Ale stálo to za to, ostružiny prostě miluji a jako první recept jsem z nich udělala máslové muffinky a díky citronovému mascarpone se z nich rázem staly cupcake.


Ingredience na 12ks klasicky velkých cupcake:
  • malá hrst nadrobno posekané bílé čokolády - rozhodně kupte hodně kvalitní,dražší bílou čokoládu, jinak vynikne ta máslová pachuť těch levných a to je škoda
  • 110 g změklého másla
  • 125 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 125 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 180g ostružin
  • 1 lžíce mléka
  • 2x mascarpone 
  • trocha moučkového cukru podle chuti
  • citronová šťáva podle chuti
Troubu si předehřejeme na 170°C. Nejdřív utřeme máslo s cukrem, poté po jednom zašleháme vejce. Přidáme vanilkový extrakt, mléko a zamícháme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem. Jakmile máme jednotné těsto rychle zamícháme ostružiny a čokoládu.  Formy na muffiny plníme do 2/3 a dáme cca na 15 minut péct, zda jsou hotové vyzkoušíme špejlí.



Hotové muffiny necháme dokonale vychladnout. Mezitím si smícháme mascarpone, citronovou šťávu, moučkový cukr a trochu naředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Krém by měl být jemně sladký s citronovou příchutí,aby zjemnil sladkost muffinků. Poté krémem plníme zdobící sáček a dáme na vychladlé muffiny. Cupcakes uchováváme max týden v lednici.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Vypadají lahodně, budu muset při tom sbírání hub taky začít koukat i po ostružinách...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky