Vinná klobása se cider omáčkou a salátem Coleslaw

Tohle jídlo je ideální podzimní dobrota, je takové hutné, tučné a naprosto skvěle ochucené a navíc doplněné salátem Coleslaw je to prostě luxusní dobrota. A zaručuji Vám, že pokud jste jako já nějak extra nepropadli vinným klobáskám, tak v tomhle provedení si je doslova zamilujete!!! Fakt se mi až dělali boule za ušima a chlapi Vám budou za tenhle recept ruce líbat :D Recept je to jednoduchý takže směle do toho..


Nejprve je nutné si nachystat salát Coleslaw. Někdo zelí a mrkev krájí na kostičky já mám nejraději strukturu ,kdy jsou suroviny nahrubo nastrouhané,ale fantazii a gustu se meze nekladou :) Dále v originálním receptu je použita pouze majonéza, pokud chcete recept odlehčit doporučuji kombinaci dobré zakysané smetany a majonézy, pokud budete takto kombinovat použijete o trošku víc soli k dochucení, než pokud použijete jen majonézu. Recept tedy upravte podle svých chutí.

Ingredience na Coleslaw minimálně pro 4osoby:
  • 1/2 středně velké hlávky bílého zelí
  • 1 malá žlutá cibule
  • 1-2 velké mrkve
  • majonéza ( popřípadě i zakysaná smetana )
  • sůl
  • pepř
  • bílý vinný ocet
  • cukr, bílý třtinový není pro tento recept vhdoný
  • citronová šťáva
Mrkev oloupeme a spolu i se zelím nastrouháme nahrubo, cibuli na maličké kostičky a vše smícháme.Přidáme majonézu - množství odhadem, takže raději přidáváme postupně po lžících, dále ochutíme trochou cukru, pepře, soli a citronovou šťávou, výsledná chuť salátu má být sladko kyselá,ale jemná! Jakmile je salát hotový, dáme ho do lednice alespoň trochu uležet. Luxusní je i druhý den.


Nyní nás čeká hlavní chod,kterým je vinná klobása se cider omáčkou :)

Ingredience pro 4 osoby:
  • pečivo k podávání
  • 750 g vinné klobásy, čím tenčí tím lepší, pokud budou silnější nestačí příprava jen na pánvičce,ale musí na chvilku do trouby
  • 250 ml cideru
  • 2-3 lžíce hrubozrnné hořčice,nebo jakékoliv hořčice kterou máte rádi,ale čím kvalitnější tím lepší!
  • 2 lžíce medu
  • olivový olej
Vinné klobásy stojíme do spirál a upevníme párátky nebo špejlemi. Klobásu pak opékáme na oleji 8-10 minut z každé strany dozlatova. Jakmile jsou hotové smícháme cider, med a hořčici a tuto směs nalijeme do pánve na klobásy. Necháme na mírném ohni probublávat  a zredukovat dokud na klobáskách nevytvoří lepkavou krustičku :)  Pak už jen podáváme a věřte mi , tu omáčku budete zbožňovat takže jí klidně rovnou udělejte víc :D


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Odpovědi
    1. Cider je běžně dostupný alkoholický nápoj z jablek, není problém sehnat ho v každém větším supermarketu. Existují i z jiného ovoce,ale doporučuji na tento recept jablečný.

      Vymazat
  2. Sbíhají se mně sliny, vypadají báječně!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky