Zapečená zelenina se slaninou

Tenhle recept jsem našla na blogu,ale za živého boha si prostě nevzpomenu na ,kterém takže se mi klidně do komentářů napište, že jste mě určitě inspirovali vy :) Budu ráda, jedná se totiž o naprosto skvělý recept, kde vynikne křupavost zeleniny, výborná chuť listového těsta a to vše doplněné kvalitní slaninou :) Doporučuji podávat se salátem z rukoly. Množství surovin je zhruba od oka, nic jsem nevážila.


Ingredience pro 2 osoby k večeři nebo pro 4 jako předkrm:
  • rukola
  • pepř
  • sůl
  • bílá balsamico redukce
  • 1 balení listového těsta
  • 1-2 oloupané mrkve, nakrájené na tenké plátky škrabkou
  • 1 středně velká cuketa, opět nakrájená škrabkou na tenké plátky, pouze vynechte střed se semínky
  • cca 100 g slaniny, doporučuji kvalitnější, víc masíčka bude rozhodně lepší než jen tuk :D
  • plátkový sýr cca 100-150 g , ideální je pro méně výraznou variantu ementál nebo pro výraznější chedar, nebo klidně kombinace obou
  • 1 žloutek
  • 100ml smetany

Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C. Připravíme si zapékací mísu nebo jako já rozevírací dortovou formu. A teď už budeme jen vrstvit na listové těsto - cuketu -slaninu-mrkev-sýr a vše zarolujeme. Poté krájíme jako bychom chtěli dělat klasické šneky. Jen je vedle sebe vrstvíme do zapékací mísy. Pěkně jeden vedle druhého. Poté zalijeme rozšlehaným vejcem ve smetaně ochucené troškou soli a hlavně pepřem. Se solí opatrně ve směsi již je sýr a slanina!  Pak už jen dáme do trouby a pečeme dozlatova.

Podáváme teplé nebo alespoň vlažné s malým salátkem - pouze rukola ochucená bílým balsamicem ( redukcí ), rukola a její pikantnost krásně doplní celé jídlo. Jídlo je ideální na podzim jelikož hodně zasytí a je celkově takové chutnější :) Můžete samozřejmě vynechat slaninu a mít pokrm čistě vegetariánský.



Dobrou chuť

Komentáře

  1. Hlásim, že nie z môjho :), ale díky za inšpiráciu, recept vôbec nepoznám a vyzerá prudko jedlo :)))!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) není za co, určitě to chce vyzkoušet různé druhy sýra a zelniny, možná i sušenou šunku místo slaninky, tenhle recept si žádá pokusy :D

      Vymazat
  2. o la la to vyzerá dobre, ani odo mňa ho nemáš, ale už ho mám ja od teba :))))

    OdpovědětVymazat
  3. To vypadá báječně! Musím někdy vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky