Zapečený květák

Pokud nejste až takový fanoušci květáku, a preferujete raději brokolici, tak si tenhle recept na netradiční úpravu zamilujete! Protože křupavý zapečená květák obohacení o výraznou chuť balsamica a sýra je prostě ideální dobrota. Květák se nerozvaří,ale bude krásně křupavý a opečený, balsamico mu dodá zajímavější chuť a neznám snad nikoho komu by nechutnal parmazán nebo pecorino, které na recept můžete použít. Takhle připravený květák můžete využít jako hlavní jídlo s kaší a to jak bramborovou tak například dýňovou nebo i jako ozvláštnění teplých zimních salátů. Recept mám z Prima Fresh stránek na ,které poslední dobou ráda zavítám, když dojde inspirace.


Ingredience pro cca 4 osoby:

  • ocet balsamico
  • olivový olej
  • 1ks květáku
  • pepř
  • tymián , asi jedna větší lžíce čerstvých lístečků
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia, pecorino apod. 
  • sůl
Nejprve si květák rozebereme na menší růžičky a troubu předehřejeme na 200°C. Květák dáme do větší mísy, kde se nám bude dobře promíchávat. Zalijeme 4 lžícemi olivového oleje a zhruba stejným množstvím octa, přidáme pepř a tymián. Sůl přidáme pouze malinko.Vše dobře promícháme a přesuneme do zapékací mísy. 


Dáme do trouby a pečeme cca 45-50 minut a každých zhruba deset minut promícháme, aby se květák všude rovnoměrně opekl. Po uplynutí času, květák pěkně srovnáme v zapékací míse a posypeme strouhaným sýrem a ještě zapékáme dozlatova , což trvá cca 10-15minut. Poté už servírujeme. 

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Jednoduché! Mám doma jednoho milovníka květáku, určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať chutná, mi zrovna dnes dělali k večeři do salátu

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky