Fenyklová polévka

Že fenykl v kuchyni moc nepoužíváte a , že tahle polévka by určitě vaší rodině nechutnala? To se tedy pekelně mýlíte :) Tahle hustá, krémová polévka neobsahuje jen fenykl, ale také fazole po ,kterých je jemná a díky fenyklu zase svěží a netradiční.


Ingredience pro 4 osoby:

  • 2 bulvy fenyklu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 menší žluté cibule
  • olivový olej
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 400 g bílých máslových fazolí
  • 1 vejce + 50 g strouhaného čedaru
  • sušená chilli paprička
  • bílé pečivo, ideálně ciabatta
  • zakysaná smetana, nízkotučná
  • fenyklová semínka, drcená
Česnek i cibuli nakrájíme na jemno , fenykl nakrájíme na menší kousky krom střední části a menší části lístečků,ty si můžeme nechat na ozdobu pokud chceme. Já neměla úplně čerstvý fenykl a lístečky už se mi tolik nelíbily :/ takže je na fotce nevidíte. Na troše olivového oleje opečeme dozlatova cibulku, na minu přihodíme česnek a poté přidáme fenykl, zmírníte plamen na velmi nízkou teplotu a přiklopené dusíme cca dvacet minut. 


Poté přilijeme vývar, přisypeme fazole a necháme provařit deset minut, vše rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Ochutíme solí, chilli a fenyklovými semínky. Nyní si připravíme pečivo. V misce smícháme nastrouhaný sýr s rozšlehaným vajíčkem, chilli  a pečivo v této směsi máčíme a ihned pečeme na nepřilnavé pánvi ideálně bez oleje. Jakmile máme hotové servírujeme spolu s polévkou, kterou ještě ozdobíme trochou zakysané smetany. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky