Petrželkové domácí pesto

Že už Vás bazalkové pesto trochu nudí, nebo se nudíte vy a chcete si bleskově připravit vlastní domácí pesto? A co takhle použít jemnější petrželku doplněnou výraznějšími vlašskými ořechy a ořechovým olejem? Ideální je použít stejný olej jako jsou oříšky, takže já jsem dnes použila za studena lisovaný Olej z vlašských ořechů od firmy Bohemia olej. Tento olej krásně výrazně voní po oříšcích, takže se nám do tohoto pesta bude víc než hodit.



Ingredience na cca 160 g pesta:

  • 100 g hladkolisté petrželky
  • 40 g vlašských ořechů
  • 50 g nastrouhaného pecorina nebo parmazánu
  • 1 malý prolisovaný stroužek česneku, nebo raději jen polovinu, česnek má tendenci přebít ostatní chutě, tak ať pak nelitujete, radši přidávejte po troškách. 
  • cca 1/2 lžičky nerafinované mořské soli, přidáváme opět postupně, pesto bude slané už díky sýru tak ať není přesolené 
  • 40 ml oleje z vlašských ořechů, popřípadě ještě přidáme kdyby bylo pesto moc husté

Nejprve si dáme do mixéru nebo hmoždíře petrželku, ořechy, sýr a olej a vše umixujeme nebo utlučeme na ideální konzistenci pesta. Pokud budete používat hmoždíř určitě si nejprve umixujte ořechy ať si urychlíte práci. Do takto hotového pesta přidáme sůl i česnek podle chuti, popřípadě ještě naředíme olejem do požadované hustoty. Pesto náramně voní, je čerstvé a dokonale nabité vitamíny. Pesto využijte všude tam kde používáte bazalkové.

 Pár receptů na inspiraci naleznete zde:
Pesto uchovávejte dobře uzavřené v lednici , kde je ideální spotřebovat ho maximálně do týdne, pokud byste nestihli raději si pesto udělejte z poloviny surovin. 

Dobrou chuť


Komentáře

  1. Ta vůně musí být opravdu pronikavá a svěží, použila jsi ho na těstoviny, jaký byl výsledek?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výsledek skvělý,ale jsem bazalko-fil takže bazalkové u mě vede :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky