Alpská pizza

Recept na tuhle zvláštní a méně tradiční pizzu mám z kuchařky Dva italští gurmáni, není to čistě italský recept ,ale rozhodně stojí za ochutnání. Kombinace pikantního salámu, créme fraiche a sýru je prostě neodolatelná. Pizza je velmi sytá, takže množství na dvě velké pizzy  určitě vystačí pro 4-6 osob.



Ingredience na těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 2 lžičky nerafinované mořské soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 320 ml vlažné vody
Všechny suroviny smícháme v hladké, mírně lepivé těsto, které uložíme do mísy vytřené olivovým olejem a necháme dvě hodinky kynout zakryté utěrkou při pokojové teplotě. Nebo stejně jako já využijte program kynutí v troubě. 


Nyní si předehřejeme troubu na 240°C. A z těsta vyválíme dvě stejně velké tenké placky, které položíme na plechy vyložené pečícím papírem. 

Ingredience na náplň:
  • 80 g sýra Gruyére, nastrouhaného na jemno
  • 250g créme fraiche, nebo velmi tučné zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1/2-1 červená chilli paprička, nakrájená na drobno bez semínek
  • 1 červená cibule, nakrájená na tenoučké plátky
  • 150g pikantního italského salámu, dle vašeho výběru
  • čerstvá nebo sušená majoránka
V misce smícháme nastrouhaný sýr s créme fraiche, ochutíme solí a pepřem. Touto směsí potřeme obě rozválená těsta. Poklademe cibulí a salámem, posypeme lehce sušenou majoránkou nebo čerstvou majoránkou a chilli papričkou. Nyní dáme nachystané pizzy do trouby a pečeme cca 10min dokud nejsou krásně křupavé a zlatavé. Ihned podáváme.

Dobrou chuť

Komentáře

  1. Ta vypadá velmi lákavě! :) Těsto dělám většinou úplně stejné, ale tu náplň musím také někdy vyzkoušet. :)! www.corculum.blospot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky