Zapékané papričky plněné balkánským sýrem

Dnes mám pro Vás recept na takovou chuťovku, předkrm nebo jen prostě doplněk k letnímu lenošení a grilování. Ukážu vám velmi rychlý a snadný recept na plněné, zapékané mini papričky. Tyhle mini sladké papričky jsou poslední dobou k sehnání bez problémů například v Albertu, kde jsem si jich nemohla nevšimnout, jsou sladké, nepálivé a taaak roztomilé, že si sami o nějaký ten pěkný recept říkaly :) A proč je nenaplnit nějakou slanou a pálivou dobrotou?


Ingredience pro 2-4 osoby :

  • balení malých papriček
  • balkánský sýr
  • mascarpone ( může být i ricotta )
  • chilli paprička, nechám na vás jestli sušená nebo čerstvá, já jsem použila kombinaci
  • olivový olej
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Menší mističky si vymažeme lehce olivovým olejem. Papričkám odkrojíme horní část a vyndáme semínka, tím si utvoříme krásný prostor pro náplň. Všechny papričky vevnitř vytřeme olivovým olejem. Do mixéru dáme balkánský sýr a trochu mascarpone, toho jen tak ,aby náplň získala lehce krémovitou konzistenci. Rozmixujeme a ochutíme nasekanou čerstvou chilli papričkou nebo trochou sušené, tak aby náplň příjemně pálila. Náplň musí být hodně slaná i pálivá, papriky trochu stáhnou chuť. Tutot náplň pěchujeme pěkně do paprik,které stavíte do misek vedle sebe náplní nahoru. Vše ještě zakápneme trochou olivového oleje a šup s tím do trouby. 



Pečeme cca 10 min, až se bude zdát že papričky dostatečně povolily, pak přepneme na gril a necháme jen náplň chytit trochu barvu, viz fotky. Pak už jen podáváme, doporučuji ještě teplé nakrájet na francouzskou bagetku potřenou česnekem :) Pečením vynikne papriková chuť, takže jestli papriky neradi , tak tenhle recept rozhodně není pro vás. 


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tak tohle můžu! Plněné nakládané, pečené, grilované ... Nikdy jich není dost :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky