Cheeseburger s domácími houskami

Dnes si připravíme luxusní cheeseburger s domácími houskami, které jsou díky podmáslí velmi vláčné a ještě splečně ochutnáme další hořčici Uncleroys :)


Tentokrát jsem pro recept zvolila z balíčku Hořčici Sweet and Mild, která obsahuje jablečné pyré a v roce 2001 získala bronzovou medaili v Great Taste AWARD. A musím říct , že oprávněně!! Tohle je pro mě asi nejlepší hořčice,kterou jsem kdy ochutnala!!!! Protože opravdu jsme nikdy neměla pocit, že bych jí dokázala jíst po lžičkách :) A tuhle fakt ano, musela jsem se držet ,aby nám zbyla do receptu, i příteli strašně moc chutnala. Je totiž sladší a jemnější než klasická a dokonale dochucená kořením. Absolutní špička , takže tuhle si musím koupit ve velkém...jsme zvědavá na ty další :)


A teď už si jdeme nachystat housky pro 4 osoby:

  • 200 g podmáslí
  • 10 g čerstvého droždí
  • 320 g hladké mouky
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • sezamová semínka na posypání
Podmáslí musí mít pokojovou teplotu, nesmí být studené!! Všechny suroviny smícháme ve vláčné těsto a necháme přikryté na teplém místě dvě hodiny kynout. Poté vytvarujeme 4 bochánky, posypeme sezamovými semínky a přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. A zakryté čistou utěrkou necháme ještě půl hodinky kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 220°C. Jakmile dáme bochánky péct na cca 13 minut ( dozlatova ) začneme si chystat maso. 


Ingredience na cheeseburgry pro 4 osoby:
  • 650 g mletého hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • kyselé okurky
  • hořčice Uncleroys ( nebo jiný sladší hořčice )
  • plátky čedaru
  • kečup
  • 1 žlutá středně velká cibule
  • 2 lžíce worcester omáčky
  • polníček
Maso smícháme s worcester omáčkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na 4 stejné kousky. Z nich vytvarujeme placky o průměru stejném jako jsou naše housky. Přikryjeme folií a necháme odpočívat dokud nebudou housky připravené. 


Jakmile jsou housky zlatavé, vyndáme je na mřížku a necháme dokonale vychladnout. Poté rozkrojíme na poloviny a ty upečeme řezem dolů, takto opečené nebudou mít tendenci vsáknout do sebe omáčky. 


Nyní si na pánev nalijeme trošku olivového nebo slunečnicového oleje a opékáme maso z jedné strany cca 5-6 minut, jakmile otočíme přikryjeme maso plátky sýra, aby se dobře rozpustil. A na minutu pánev i z masem přiklopíme, sýr se krásně roztaje. Poté dopékáme již odklopené. 


Mezitím si nakrájíme na malé kostičky cibuli, kterou spaříme horkou vodou ,aby nebyla tak palčivá a smícháme s malinkými kostičkami kyselé okurky s hořčicí ( cca 4 lžíce ). Touto směsí namažeme spodní stranu housky, horní zase kečupem. Na spodní rozložíme polníček, dáme maso a už jen přiklopíme a užíváme tu úžasnou chuť cheeseburgru .

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky