Špagety s lesními houbami a klobáskou

Dnes mám pro Vás nový recept na špagety typické pro oblast Toskánska. Takže Vás určitě nepřekvapí vepřová klobáska a použití lesních hub, protože tyto dvě ingredience jsou hodně typické pro venkovské oblasti Toskánska. Špagety k tomuto receptu můžete použít klasické nebo i špaldové, které se tu hojně využívají.


Omáčka je díky vynikajícím klobáskám a voňavým bylinkám absolutně dokonalá! Vše je doplněné olivovým olejem Moraiolo, který pochází ze stejné oblasti. Oleje z Toskánska vynikají svou výraznou, silnou chutí a krásnou sytou zeleno-zlatou barvou. Jsou mírně nahořklé s nádechem pepře a s opravdu silnou olivovou vůní, proto se tento olej hodí k výraznějším pokrmům - zvěřina, červené maso, k luštěninám,výraznějším sýrům nebo právě k lesním houbám. Olivový olej jsem mohla otestovat díky eshopu VinoDOC a musím uznat, že je nejvýraznějších ze všech mnou dosud vyzkoušených olejů  a jeho vůně je opravdu jedinečná! Stejně jako krásný obal...musím se přiznat, že si ho šetřím, protože je to skvost v mé kuchyni. No sami uznejte má překrásné balení :)


Ingredience pro dvě osoby:

  • kvalitní olivový olej
  • 100 g špaget v suchém stavu na osobu , tedy 200 g 
  • sůl
  • pepř
  • čerstvě strouhaný parmazán
  • lesní houby , cca dvě hrsti, nakrájené na menší kousky
  • kousek másla
  • 1 žlutá menší cibule, na jemno nakrájená
  • cca 200 g vepřových kvalitních klobásek
  • 100 ml bílého suchého vína
  • 6 lžic rajčatového pyré
  • rozmarýn
Na pánvi s olivovým olejem zpěňte cibulku a poté přidejte pokrájené houby, vše opečte. Poté přilijte víno a nechte odpařit, nakonec přilijte rajčatové pyré, osolte a opepřete. Vařte za stálého míchání do zhoustnutí. V další pánvičce na olivovém oleji opečte ze střívek vymačkané maso z klobásek a rozmarýn posekaný na malé kousky. Snažte se maso rozmělnit na co nejmenší kousky a opékejte pěkně dozlatova. 


Nyní si dejte vařit dobře osolenou vodu na těstoviny. Když je masová směs dokonale opečená, přidejte do ní kousek másla a vmíchejte houby. Špagety uvařte podle návodu na obalu a poté už jen smíchejte s omáčkou. Pokud je omáčky málo klidně přidejte trochu pyré. Vše můžete ještě opepřit nebo osolit dle chuti. Podávejte dobře posypané strouhaným parmazánem.

Dobrou chuť


Komentáře

Oblíbené příspěvky