Římské noky

Od nového roku tu pro Vás budu mít speciální receptový seriál ve spolupráci s eshopem VinoDOC jejíž jsem oficiální foodblogerkou. Seriál se bude týkat jejich kvalitních olivových olejů,ano nedováží jen výborné italské víno. Recepty budou tedy čistě italské se zapojením kvalitních olejů. Kromě receptu naleznete v článku vždy zajímavost o Olivovém oleji. 

Dnes tu pro Vás mám první recept a to na tradiční Římské noky, což je druh noků, které se liší od tradičních použitím surovin. Nenajdete v nich totiž brambory, ale hlavní surovinou je semolinová mouka. Jedná se o římskou specialitu, oblíbenou v širém okolí, nejen pro svou zvláštní chuť, ale také proto, že jsou tyto noky dost syté a stačí pro každého menší porce. Podávat můžeme samostatně nebo lehce přelité tradiční italskou rajčatovou omáčkou. Ať tak nebo tak zamilujete si jemnou chuť knedlíčků, kde vyniká muškátový oříšek a parmazán.

Celý recept najdete zde. 


Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky