Hot Dog s chilli a karamelizovanou cibulkou

Poslední dobou u nás hamburgry ustoupily do pozadí a zkoušíme domácí Hot dogy a to komplet včetně domácí houstičky, kterou jsme si nakonec nejvíc oblíbily s receptem od FoodLover,kterou velmi ráda čtu. Její recept na houstičky je božský, jsou nadýchané a krásně žluťoučké díky potírání žloutkem před pečením. Jako omáčku jsme si vybrali Chilli kečup od firmy Uncleroys,který je tedy opravdu hot a absolutně vynikající do hot dogů nebo hamburgrů. K němu jako parťáka jsme zvolili hořčici od stejné firmy, zkusili jsme pepřovou,ale ta je moc výrazná, takže doporučuji jejich jemnou sladší verzi s jablíčkem a to Sweet and Spicy. Ta se hodí lépe. Další co tu hraje prim je karamelizovaná červená cibule a ke všem těmto dobrotám se nejlépe hodí klobásky hovězí nebo zvěřinové, my pooužili zvěřinovou srnčí. Ale i hovězí bude absolutně skvělá. Pokud jsou klobásky stejně jako ty naše velmi silné, klidně je rozpulte.


Ingredience na houstičky ( 8 ks ) :

  • 400 g hladké mouky, plus trochu na vál
  • 25 g čerstvéh droždí
  • 2 zarovnané lžičky soli, ideálně nerafinovanou
  • 250 - 260 ml vlažné vody
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • lžička bílého krystalového cukru
  • jedno rozšlehané vajíčko
  • žloutek na potření + sezamová semínka
Nejprve si rozdrobíme do mísy droždí, přidáme cukr a trošku vody aby se droždí hezky rozpustilo a necháme pět minut na teplém místě odpočinout. Poté přidáme všechny suroviny kromě sezamu a žloutku na potření. Mělo by vzniknout hodně lepivé těstíčko, které necháme dvě hodinky pěkně kynout. 


Pot na pomoučněném válu rozdělíme těsto na 8 stejných kousků z kterých tvarujeme "rohlíčky" ( nelekejte se těsto je hodně lepivé,ale při troše trpělivosti se vše dobře podaří, rozhodně ,ale nepřidávejte hodně mouky jinak budou tvrdé a málo nadýchané ), necháme pod utěrkou 20 minut do kynout a mezitím si rozehřejme troubu na 200°C. Rohlíky potřeme žloutkem s lžičkou vody, aby se lépe roztíral, posypeme sezamem a necháme péct cca 12-15 minut dokud nezezlátnou. Houstičky vyndáme z trouby a necháme vychladnout na mřížce,tento krok je ideální udělat ráno a jsou dokonale studené než je budete podávat. 

Ingredience na hot dog:
  • chilli kečup
  • hořčici
  • 3-6 červených cibulí, množství podle velikosti
  • třtinový cukr, asi 3 polévkové lžíce , zarovnané
  • římský salát
  • čedar
  • kousek másla a lžíce olivového oleje
  • klobásky, buď zvěřinové nebo hovězí
Nejprve si opečeme na kousku másla a olivovém oleji na tenko nakrájenou cibulku, když začne zlátnout přidáme cukr a chvilku zahříváme než se dokonale rozpustí, poté dáme stranou. V čisté pánvi opečeme na troše oleje klobásky. Sýr si nastrouháme a salát nakrájíme na menší kousky. Houstičky naplníme trochou salátu, přidáme klobásku, kečup, hořčici, pořádnou dávku sýra a nakonec karamelizovanou cibulku. A už se stačí jen zakousnout do téhle luxusní dobroty :)


Dobrou chuť


Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky