Losos s chilli a bramborovou kaší
Pokud si lámete hlavu co udělat za zdravou a zároveň rychlou večeři, kterou v pohodě stihnete po příchodu z práce myslím, že losos je víc než ideální volbou. A navíc omega mastné kyseliny jsou potřeba :))
Časové údaje: vaření brambor cca 20min, příprava kaše 5 min, příprava a vaření lososa cca 15min
Ingredience pro dvě osoby:
Přichystáme si filety z lososa, dostatečně je pokapeme šťávou z citronu, ze všech stran osolíme a posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a petrželkou. V pánvi rozpálíme cca lžíci olivového oleje a na něm nejprve kůží dolů opečeme losos dokřupava, kůžička musí být dostatečně ztvrdlá a křupavá ,aby se dala krásně jíst. Pak postupně filety opékáme ze všech stran dozlatova. Na závěr ještě přidáme trochu nasekané petrželky a až budeme s opečením spokojení pánev stáhneme z plotny a přidáme kousek másla, necháme rozpustit a losos s ním poléváme.
Nakonec na talíř naservírujeme teplou kaši, na ní dáme rybu a pokapeme máslíčkem z pánve a už jen rychle jíme, ať nám to veledílo nevychladne :)))
Dobrou chuť
Časové údaje: vaření brambor cca 20min, příprava kaše 5 min, příprava a vaření lososa cca 15min
Ingredience pro dvě osoby:
- 2 x losos s kůží
- cca 5ks středně velkých brambor
- sůl
- trocha čerstvé nasekané petrželky
- 1/2 chilli papričky ( nadrobno nasekané )
- olivový olej
- šťáva z jednoho citronu
- máslo ( na pánev a do kaše )
- trocha horkého mléka ( množství podle naší chuti a v závislosti na konzistenci výsledné kaše )
Přichystáme si filety z lososa, dostatečně je pokapeme šťávou z citronu, ze všech stran osolíme a posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a petrželkou. V pánvi rozpálíme cca lžíci olivového oleje a na něm nejprve kůží dolů opečeme losos dokřupava, kůžička musí být dostatečně ztvrdlá a křupavá ,aby se dala krásně jíst. Pak postupně filety opékáme ze všech stran dozlatova. Na závěr ještě přidáme trochu nasekané petrželky a až budeme s opečením spokojení pánev stáhneme z plotny a přidáme kousek másla, necháme rozpustit a losos s ním poléváme.
Nakonec na talíř naservírujeme teplou kaši, na ní dáme rybu a pokapeme máslíčkem z pánve a už jen rychle jíme, ať nám to veledílo nevychladne :)))
Dobrou chuť
Jeee, to kdyby mi tak někdo uvařil :-) Krása a lákavé fotky!
OdpovědětVymazatMooc děkuju :) je to taková rychlovka, že se klidně stav
Vymazatlososa milujem a tie fotky vyzerajú ako z časopisu, krásne, také na zjedenie :)
OdpovědětVymazatjééé to je krásná pochvala :) díky
Vymazatsúhlasím čo napísali dievčatá!.... a perfektné jedlo! :-)
OdpovědětVymazatDíky :))
Vymazatmňam, zrovna včera jsme měli lososa:) miluju ho!!
OdpovědětVymazatJojo losos je dobrý na všechny způsoby, jen na pánvi, zapačený apod. :)
VymazatMnam, hned si ho dokazu predstavit na dnesni veceri, jen ho nemam kde vzit :D
OdpovědětVymazatTak s tím už neporadím :))))
Vymazat...miluju lososa!
OdpovědětVymazat:)
Vymazat