Plněná rajčata s kuskusem
Tyhle šťavnatá rajčátka jsou ideálním letním předkrmem nebo spolu s kouskem pečiva i jako lehká večeře a doplněná o sklenku bílého vína ...no vykouzlí vám na rtech úsměv :) Navíc recept je extra jednoduchý, rychlý a sklidíte za něj velké ovace.
Ingredience na 5ks:
Nejprve si nachystáme kuskus, šálek kuskusu vyspeme do misky, lehce osolíme a zalijeme vařící vodou aby byla zhruba centimetr nad okraj zrníček a vše přiklopíme a necháme "dojít" . Kuskus je hotový do deseti minut. Pokud se Vám zdá ještě hodně tvrdý přilijte trošku vody a opět přiklopte. Nyní si předehřejte troubu na 190°C.
Velká rajčata vydlabeme a vnitřek vyhodíme, do tohoto receptu potřebujeme jen masitou část. Kuskus smícháme s na jemno nakrájenou mozzzarellou a sušenými rajčátky. Vše dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanou bazalkou. Směs by měla být výraznější, jelikož samotný sýr a rajčata chuť trochu stáhnou. Směsí plníme rajčátka a dáme do zapékací mísy. Vše lehce zakapeme středně výrazným olivovým olejem a dáme péct na cca 15 minut.
Poté vyndáme z trouby, povrch rajčat poklademe tenkými plátky sýru Gran Moravia a lehounce zakápneme balzamiko octem a dáme péct na cca 4 minuty do trouby na program střední gril. Poté už jen servírujeme. Buď jeden kousek samotný jako předkrm nebo víc kusů s pečivem jako lehkou večeři.
Dobrou chuť
Ingredience na 5ks:
- 125 g mozzarelly ( jedno balení )
- pár plátků sýru Gran Moravia
- čerstvá bazalka
- 5 ks větších rajčat
- sůl
- pepř
- olivový olej
- ocet balzamiko
- šálek celozrnného špaldového kuskusu ( může být i klasický )
- sušená rajčata
Nejprve si nachystáme kuskus, šálek kuskusu vyspeme do misky, lehce osolíme a zalijeme vařící vodou aby byla zhruba centimetr nad okraj zrníček a vše přiklopíme a necháme "dojít" . Kuskus je hotový do deseti minut. Pokud se Vám zdá ještě hodně tvrdý přilijte trošku vody a opět přiklopte. Nyní si předehřejte troubu na 190°C.
Velká rajčata vydlabeme a vnitřek vyhodíme, do tohoto receptu potřebujeme jen masitou část. Kuskus smícháme s na jemno nakrájenou mozzzarellou a sušenými rajčátky. Vše dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekanou bazalkou. Směs by měla být výraznější, jelikož samotný sýr a rajčata chuť trochu stáhnou. Směsí plníme rajčátka a dáme do zapékací mísy. Vše lehce zakapeme středně výrazným olivovým olejem a dáme péct na cca 15 minut.
Poté vyndáme z trouby, povrch rajčat poklademe tenkými plátky sýru Gran Moravia a lehounce zakápneme balzamiko octem a dáme péct na cca 4 minuty do trouby na program střední gril. Poté už jen servírujeme. Buď jeden kousek samotný jako předkrm nebo víc kusů s pečivem jako lehkou večeři.
Dobrou chuť
Jé super, pořad jsem premýšlela, co zdravého si dneska udělám k obědu a nic mě nenapadalo... Teď už vím 🙂
OdpovědětVymazatDominika - já úplně na plněná rajčata zapomněla a připomněla si je až na letošní dovče v Řecku kde byly k večeři,ale právě že nebyly ideálně dochucené takže jsem se na ně hned po příjezdu domů vrhla a vymyslela si tuhle variantu :)
OdpovědětVymazat