Čokoládovo- cuketový chlebíček s arašídovou šlehačkou
Tenhle chlebíček je hotový raz dva a dokonale vláčný a hlavně plný čokolády. Při podávání doporučuji doplnit šlehačkou ochucenou arašídovým máslem nebo například ořechovou zmrzlinou.
Ingredience na jeden chlebíček:
Ingredience na jeden chlebíček:
- 1 středně velká cuketa, nastrouhaná nahrubo
- 50 g kakaa
- 100 g nastrouhané 70% hořké čokolády
- 200 g polohrubé mouky
- 240 g třtinového cukru
- 1 lžička sody
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 2 celá vajíčka
- 200 g řeckého jogurtu
- kokosový olej na vymazání formy
- burákové máslo
- šlehačka ke šlehání
Nejprve si předehřejme troubu na 180°C a vymažeme formu kokosovým olejem. Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme včetně šťávy do mísy, přidáme jogurt, vajíčka, cukr a vše dobře promícháme. V jiné míse dáme dohromady mouku, kakao, špetku soli, kypřicí prášek a sodu, poté smícháme jak tekutou tak sypkou část pěkně dohromady. Vsypeme nastrouhanou čokoládu a vše nalijeme do formy.
Dáme do trouby a pečeme cca 50-55 minut. Poté necháme vychladnout a mezitím si nachystáme ochucenou šlehačku. Smetanu ke šlehání ušleháme pěkně do tuha čím víc tím líp a poté vmícháme burákové máslo , popřípadě můžeme dosladit moučkovým cukrem,ale já osobně nesladím.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)