Čočkový dhál s tofu
Tenhle recept vznikl poměrně náhodou, přepadla nás chuť na indickou kuchyni a dlouho jsme neměli luštěniny, takže vzniklo jedno z našich nejoblíbenějších jídel - Čočkový dhal s tofu a s kokosovým mlékem. Stačí pár surovin a vznikne vám dobrota ,kterou v zimě oceníte.
Ingredience pro dvě osoby:
Ingredience pro dvě osoby:
- 1 menší žlutá cibule
- kokosové mléko
- sůl
- pepř
- jeden šálek červené čočky
- jedno balen uzeného tofu ( cca 250g )
- sezamový olej
- stroužek prolisovaného česneku
- chilli dle chuti ( sušené )
- kožení Garam Masala
- rýže
- černý sezam
- zeleninový vývar
Nejprve si dáme vařit rýži dle návodu na obalu a druhu konkrétního vybraného druhu. Poté si na jemno nakrájíme žlutou cibuli a necháme ji zesklovatět na troše sezamového oleje, přidáme čočku, vsypeme tři lžičky koření Garam masala, česnek a trochu chilli, necháme dvě minuty prohřát aby koření začalo krásně vonět. Zalijeme zeleninovým vývarem a za občasného míchání necháme čočku změknout.
Mezitím si na jiné pánvičce dozlatova osmahneme na troše sezamového oleje na menší kousky nakrájené tofu. Dáme stranou a na rozpálené pánvi opražíme dvě tři minuty černý sezam.
Nyní bychom měli mít hotovou rýži, rozdělíme jí do misek, posypeme sezamem a do čočkové směsi přidáme tofu, zalijeme polovinou šálku kokosového mléka, provaříme , ochutíme solí a chilli. Ihned podáváme.
Dobrou chuť
Mnam, zní to mooc dobře :)
OdpovědětVymazatJednoduché a vynikající:) Už jsem doma dělaly několikrát
Vymazat