Plněné žampiony Portobello
Dnešní recept je opět jednoduchý a má hned dvojí využití, buď jako předkrm, kdy dáte každému jeden kus portobella nebo jako chutná zdravější večeře s pečivem a samozřejmě 2-3ks žampionů na jednoho. Já dávám přednost variantě večeře :) Příjemně zasytí a je to vítaná změna. Žampiony Portobello jsou chutí totožné jako hnědé krémové jen jsou o dost větší a proto se jim říká steakové, existuje totiž mnoho receptů kdy tento druh žampionů nahrazuje maso, třeba takový žampionový hamburger :)
Časové údaje: příprava cca 10-15min, pečení cca 15 min
Ingredience pro dvě osoby:
Touto směsí plníme Portobello , navrh nakrájíme na plátky sýr, pokapeme celé olivovým olejem a dáme zapéct do trouby. Až budou zlatavé , vyndáme houby na talíře a šťávu co vytekla na pečící papír na ně nalijeme, je výborná a pečivo se do ní krásně namáčí :)))) Mňam. Ihned servírujeme jelikžo houby rychle stydnou.
Dobrou chuť
Časové údaje: příprava cca 10-15min, pečení cca 15 min
Ingredience pro dvě osoby:
- 4 ks Portobello žampionů
- cca 2 ks klasického krémového žampionu ( hnědý )
- 100 g slaniny
- trochu čerstvé nasekané petželky
- kousek másla
- olivový olej
- 1 malá žlutá cibule
- 1 větší stoužek česneku
- trocha dobrého sýra ( např. čedar, ementál apod. )
- sůl,pepř
- pečivo k podávání, nejlépe francouzská bagetka
Touto směsí plníme Portobello , navrh nakrájíme na plátky sýr, pokapeme celé olivovým olejem a dáme zapéct do trouby. Až budou zlatavé , vyndáme houby na talíře a šťávu co vytekla na pečící papír na ně nalijeme, je výborná a pečivo se do ní krásně namáčí :)))) Mňam. Ihned servírujeme jelikžo houby rychle stydnou.
Dobrou chuť
Teď abych sháněla portobello žampiony! Ale kde? :-)
OdpovědětVymazat:)) já je občas seženu na trhu ,ale častěji klasika Globus :)))
VymazatPraha 9 Satalice - Samyco - pěstírna čerstvých hub i s prodejnou. ;) Dneska jsem je tam koupila. Recept vyzkoušíme v neděli.
VymazatDíky za tip, určo kouknu bydlíme kousíček odtud :)
Vymazathneď by som si dala, úžasný recept :-)
OdpovědětVymazatDěkuji :))
VymazatUUf, šampiňóny sú moja láska :-) to skúsim.
OdpovědětVymazatJá teda celkově houby miluju, ale letos jsem se ještě nedostala na ty lesní :((( Tak alespon tyhle moooc dobré žampionky mi jsou útěchou
VymazatMnam, zapecene zampiony taky doma muzeme, uz dlouho nebyly a ja koupila krabicku, sice trochu mensich, ale i tak asi skonci v troube :)
OdpovědětVymazatU nás tady dýl nebyly,ale víc než potěšily, receptů je mnoho tenhle ale děláme nejčastěji:)
VymazatNejlépe je koupit žampionový substrát a vypěstovat si je. Plodí po etapách -zrovna dnes jsem sklidila první várku-hlavičky v průměru 15 - 20 cm a bylo jich 12 kousků.Nenáročné na pěstování - jen se musí zalévat a mít teplotu do 25 °C.(mám je v obýváku pod oknem). Krabice s cca 8 kg substrátu stojí něco kolem 100 Kč. Dobrou chuť
OdpovědětVymazatHmm zajímavý nápad , myslím, že někoho určitě inspiruje :)
Vymazat