Zapečené penne s cuketou a bazalkou
Na tyhle penne jsem narazila v nedávném čísle Apetitu a jelikož miluji těstoviny a ještě k tomu zapečené s křupavou kůrčičkou byla to jasná volba ,co k obědu :) I když je tohle jídlo vyloženě letní ,myslím, že potěší i teď a navíc já už se těším až se k němu v příští letní sezóně vrátím.
Časové údaje: příprava cca 20min, zapékání 20min
Ingredience pro 4 osoby:
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nastrouháme cuketu, parmazán, nakrájíme cibuli, bazalku a prolisujeme česnek. Těstoviny dáme vařit ,aby byly al dente, zde je víc důležité těstoviny nerozvařit! Když jsou hotové, rychle je scedíme a několikrát propláchneme studenou vodou.Pak promícháme s lžící olivového oleje a dáme stranou.
Nyní si nastrouhanou cuketu opečeme na dvou lžících olivového oleje cca 10min, dokud se neodpaří většina vody a nezmenší se její objem. Do pánve přidáme cibuli,česnek a na mírném ohni opékáme za stálého míchání cca 3minuty.Osolíme, opepříme a smícháme s créme fraiche,polovinou parmazánu a polovinou bazalky, vše dobře promícháme a ochutnáme. Nebojte se osolit a opepřit trošku víc , těstoviny chuť hodně stáhnou. Nyní vmícháme penne a opět ochutnáme, popřípadě přidáme creme fraiche , sůl, pepř apod.
V mixéru rozmixujeme pečivo se zbylou bazalkou a parmazánem, touto směsí posypeme povrch těstovin a dáme do trouby zapékat. Pečeme asi dvacet minut dokud se nevytvoří krásně zlatavá krustička. Poté vytáhneme z trouby ,necháme ještě pět minut "zatáhnout" a už můžeme servírovat :) Tohle jídlo mělo vělký úspěch a cuketová chuť s česnekem byla dokonalá :)))
Dobrou chuť
Časové údaje: příprava cca 20min, zapékání 20min
Ingredience pro 4 osoby:
- 400 g penne
- 4 střední cukety, nahrubo nastrouhané včetně slupky
- 3 lžíce olivového oleje extra virgine
- 2 větší stroužky česneku, prolisované
- 1 žlutá cibule, nadrobno nakrájená
- 300-350g créme fraiche ( mělo by bohatě stačit 300g, já dávala od oka podle toho aby tam nebylo zas moooc omáčky )
- cca hrst nastrouhaného parmazánu
- menší svazek nahrubo nasekané bazalky
- cca 80-100g čerstvé světlé bagetky
- sůl,pepř
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nastrouháme cuketu, parmazán, nakrájíme cibuli, bazalku a prolisujeme česnek. Těstoviny dáme vařit ,aby byly al dente, zde je víc důležité těstoviny nerozvařit! Když jsou hotové, rychle je scedíme a několikrát propláchneme studenou vodou.Pak promícháme s lžící olivového oleje a dáme stranou.
Nyní si nastrouhanou cuketu opečeme na dvou lžících olivového oleje cca 10min, dokud se neodpaří většina vody a nezmenší se její objem. Do pánve přidáme cibuli,česnek a na mírném ohni opékáme za stálého míchání cca 3minuty.Osolíme, opepříme a smícháme s créme fraiche,polovinou parmazánu a polovinou bazalky, vše dobře promícháme a ochutnáme. Nebojte se osolit a opepřit trošku víc , těstoviny chuť hodně stáhnou. Nyní vmícháme penne a opět ochutnáme, popřípadě přidáme creme fraiche , sůl, pepř apod.
V mixéru rozmixujeme pečivo se zbylou bazalkou a parmazánem, touto směsí posypeme povrch těstovin a dáme do trouby zapékat. Pečeme asi dvacet minut dokud se nevytvoří krásně zlatavá krustička. Poté vytáhneme z trouby ,necháme ještě pět minut "zatáhnout" a už můžeme servírovat :) Tohle jídlo mělo vělký úspěch a cuketová chuť s česnekem byla dokonalá :)))
Dobrou chuť
ďaľší super recept s mojou obľúbenou cuketou :)
OdpovědětVymazatdíky:) taky jsem jí letos nějak propadla..musím se přiznat tady jsem ujídala už jen ochucenou cuketu, ta byla úplně skvělá.hmm
Vymazatklasicky a predsa originálne, mňam! :)
OdpovědětVymazatDíky:))
Vymazatto bych si dala! zajímavý nápad :)
OdpovědětVymazatDíky :)
Vymazat