Quesadilla s koriandrem a guacamole
Tento recept je výborný a zamilují si ho i zapřísáhlý masožravci, i když se Vám bude zdát divné, že je ve směsi salátu jen koriandr a , že to určitě bude moc výrazné není, v quesadille se vše zjemní i díky zakysané smetaně,ale i kdyby jste chtěli něco přidat můžete třeba rukolu nebo baby špenát. Směs je skvělá a sytá, takže se nebojte , že uvedené množství vám stačit nebude :) Uznávám, že tenhle recept více zapadá na jaro a léto,ale i teď v supermarketech nebo na speciálních webech seženete pohodlně čerstvý koriandr, já ho kupuji většinou v Globusu.
Časové údaje: celkově do 30minut
Ingredience pro dvě osoby ( na večeři, pokud jen tak k vínu je to i pro víc osob ):
Teď si připravíme plnící směs do tortill - nahrubo posekáme čerstvý koriand, najemno chilli papričku bez semínek a vše dáme do misky. Přidáme celý nastrouhaný sýr ,nejlépe nahrubo, pak ještě celý svazek jarní cibulky na menší kousky, vše dobře promícháme. Roztopíme si na plotně velkou pánev ( pozor bez oleje ). Na tři tortilly poskládáme pěkne náplň hezky i do krajů a přiklopíme tortillami.
Vždy po jedné tortille opékáme na pánvi z obou stran a trochu zezhora na tortillu přitlačíme. Trvá to jen chviličku, pak dáme na prkénko a radlem na pizzu rozdělíme na 4 kousky, naskládáme na talíř a ještě teplé podáváme společně se zakysanou smetanou a guacamole :) Nejlepší je si vždy na kousek namazat trochu gucamole i trochu smetany a už jen "debužírujeme" :))))) A věřte mi , jen tak nebudete moct přestat, bříško bude křičet už dost ,ale prostě budete jíst pořád dál .....mňam
Dobrou chuť
Časové údaje: celkově do 30minut
Ingredience pro dvě osoby ( na večeři, pokud jen tak k vínu je to i pro víc osob ):
- 1 balení větších tortill ( celkem 6 ks - tj.3 quesadilly . na kvalitě nešetřete, jednou jsem zkoušela okolo třiceti pěti korun a výsledek nestál za to, lámaly se a chuťově taky žádná sláva)
- 1 větší svazek jarní cibulky
- 1 velká čerstvá chilli paprička ( pokud máte radši ostřejší jídla můžete použít i dvě )
- cca 100-150g nahrubo nastrouhaného čedaru ( může být i vyzrálejší )
- větší svazek čerstvého koriandru
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 avokádo ( zralejší )
- pepř,sůl
- citronová šťáva
- chilli do guacamole
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce nadrobno nasekané žluté cibule nebo šalotky
- cca 4 ks cherry rajčátka ( v létě stačí i dobře zralé klasické )
- olivový olej
Teď si připravíme plnící směs do tortill - nahrubo posekáme čerstvý koriand, najemno chilli papričku bez semínek a vše dáme do misky. Přidáme celý nastrouhaný sýr ,nejlépe nahrubo, pak ještě celý svazek jarní cibulky na menší kousky, vše dobře promícháme. Roztopíme si na plotně velkou pánev ( pozor bez oleje ). Na tři tortilly poskládáme pěkne náplň hezky i do krajů a přiklopíme tortillami.
Vždy po jedné tortille opékáme na pánvi z obou stran a trochu zezhora na tortillu přitlačíme. Trvá to jen chviličku, pak dáme na prkénko a radlem na pizzu rozdělíme na 4 kousky, naskládáme na talíř a ještě teplé podáváme společně se zakysanou smetanou a guacamole :) Nejlepší je si vždy na kousek namazat trochu gucamole i trochu smetany a už jen "debužírujeme" :))))) A věřte mi , jen tak nebudete moct přestat, bříško bude křičet už dost ,ale prostě budete jíst pořád dál .....mňam
Dobrou chuť
Tak to bych si hned dala:-) Mňam!♥
OdpovědětVymazat:))
VymazatVypadá to nádherně, ještě že je po obědě :-) Úplně by mi to sedlo k tomu dnešnímu jarnímu počasí.
OdpovědětVymazatJeště aby to jaro už opravdu začlo..chce to sluníííčko:)
Vymazatjasná dnešní večeře :) ... ohledně tortil ...také neustále testuji, kupované levné nestojí za nic, za drahé mi je líto dávat peníze, vždy´t je to jen placka...tak zkouším různé recepty....zatím jednoznačně nejlepší z blogu FoodLover...posílám http://www.foodlover.cz/2013/01/domaci-psenicna-tortilla.html ...a doporučuji zkusit :)
OdpovědětVymazatJéé díky za tip, hned je zkusím:)
VymazatJanka, perfektné! :-)
OdpovědětVymazatDíky:)
VymazatK večeři výborné, skvělá kombinace chutí...:-)
OdpovědětVymazat:)
Vymazatna quesadilly se taky dlouho chystám, tvoje vypadají perfektně :-)
OdpovědětVymazatJá je dělala poprvé , jinak spíš dělám wrapy do práce k obědu,ale quesadilly mi přijdou lepší:)
Vymazatmňaaam a vyzerá to krásne aj farebne, skvelé jarné jedlo :)
OdpovědětVymazatJe fakt , že i oko si pochutná :)
VymazatTak ty vypadaji naprosto uzasne! hned jsem dostala chut... takhle vecer je to nebezpecny :)
OdpovědětVymazat:) člověk by si asi měl dát předsevzetí , koukat na foodblogy jen dopoledne:)))
Vymazat