Fish and Chips
No dlouho tady nebyl recept na pořádnou šmakuládu :) Tučnou, nezdravou a přesto zajímavou..No přiznám se , že Fish and Chips není moje nejoblíbenější jídlo,možná ani né oblíbené,ale jednou za čas na něj prostě dostanu chuť, stává se to sice jednou za rok,ale když musíš tak musíš :)
Tentokrát jsem chtěla maličkou změnu oproti klasické obalované rybě , takže jsme zvolila recept Dity P. a navíc tresku vyměnila za štiku. A samozřejmě nesmí chybět ani domácí hranolky tentokrát ochucené chilli olejem. Takže jdeme na to.
Ingredience na 4 porce:
Filety si naporcujeme na menší kousky a nachystáme si těstíčko. Smícháme mouku s lžičkou soli ,trochu pepře a přilijeme pivo, vznikne nám tak husté těstíčko. To trochu naředíme bílky vyšlehanými do tuha. Když už máme hranolky téměř hotové začneme chystat rybu. Filety si nejprve obalíme v kukuřičním škrobu a poté namočíme v těstíčku a hned smažíme v dobře rozpáleném oleji. Osmaženou rybu odkládáme na talíř vyložený jednorázovou utěrkou, aby trochu odsála přebytečný tuk. Mezitím si vyndáme hranolky, dáme do mísy a dobře osolíme. Pak už jen pěkně servírujeme a podáváme dokud je ještě ryba teplá s plátky citronu na dochucení.
Dobrou chuť
Tentokrát jsem chtěla maličkou změnu oproti klasické obalované rybě , takže jsme zvolila recept Dity P. a navíc tresku vyměnila za štiku. A samozřejmě nesmí chybět ani domácí hranolky tentokrát ochucené chilli olejem. Takže jdeme na to.
Ingredience na 4 porce:
- chilli olej na hranolky ( klidně i obyč.olivový olej a pak posypat sušenou chilli papričkou , já měla svůj naložený olivový olej s chilli )
- sůl
- pepř
- brambory, počet nechám čiště na Vašem apetitu :)
- 4 ks filetů štiky, bez kostí samozřejmě, to zda mraženou nebo chlazenou nechám na Vás, myslete jen na to, že v této smažené úpravě chuť ryby až tak úplně prim nehraje
- 125g hladké mouky
- 250 ml světlého piva
- 2 bílky
- kukuřičný škrob na obalení
- tatarka
- olej na smažení
- plátyk citronu na závěrečné pokapání
Filety si naporcujeme na menší kousky a nachystáme si těstíčko. Smícháme mouku s lžičkou soli ,trochu pepře a přilijeme pivo, vznikne nám tak husté těstíčko. To trochu naředíme bílky vyšlehanými do tuha. Když už máme hranolky téměř hotové začneme chystat rybu. Filety si nejprve obalíme v kukuřičním škrobu a poté namočíme v těstíčku a hned smažíme v dobře rozpáleném oleji. Osmaženou rybu odkládáme na talíř vyložený jednorázovou utěrkou, aby trochu odsála přebytečný tuk. Mezitím si vyndáme hranolky, dáme do mísy a dobře osolíme. Pak už jen pěkně servírujeme a podáváme dokud je ještě ryba teplá s plátky citronu na dochucení.
Dobrou chuť
A to tedy bych si dala hned! Stačily by mně jen Fish :-), ale hodně!
OdpovědětVymazatTakže oblíbené jídlo ?:)
VymazatJá také a všechno fish a chips a hlavně tatarku ...:-)))
OdpovědětVymazat:) Dneska bych dala hlavně ty hranolky
Vymazatzrovna včera jsme byli s přítelem na rybě a řikala jsem si, že bych taky měla už zkusit fish and chips podle Dity:)
OdpovědětVymazatTak aspoň máte malou recenzi , že to podle recepty jde dobře a s úspěchem :)
VymazatChystám se na ně... :) Zrovna dnes mi kamarádka nad jejich fotkou slintala :)
OdpovědětVymazatTak ať přijdou k chuti :) A holky pořádně se přepucněte :)
Vymazat