Sýrové lasagne s kuřecím masem
Máte rádi lasagne a klasika s boloňským ragů a bešamelem už Vás nudí? Co takhle zkusit Domácí lasagne se sýrovou omáčkou, špenátem a kuřecím masem? Jsou vynikající a navíc s domácími těstovinami dokonalé! Sice to zabere trochu víc času,ale stojí to za to :)
Ingredience na lasagne pro 4 osoby:
Ingredience na lasagne pro 4 osoby:
- 400 g semolinové mouky, hladké
- 2 vejce
- 2 žloutky navíc
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, to přikryjeme vlhkou utěrkou a takto necháme 30 minut odpočinout, poté na lehounce pomoučněném vále , vyválíme co nejtenčí pláty těsta. Pokud máte stroj na těstoviny, který bych nutně potřebovala, ušetříte mnoho energie a nervů :))) A těsto budete mít nádherně tenké. No nic jinak zaměstnejte chlapa ať se na obědu pěkně podílí.
Ingredience pro 4 osoby na omáčku:
- pláty domácího těsta na lasagne
- 100 g másla
- 1 žlutá cibule, nasekaná nadrobno
- 2 prolisované stroužky česneku
- 60 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 450 ml kuřecího vývaru
- 350 ml polotučného mléka
- 3 balení mozzarelly, nakrájené na menší kousky
- 100 g strouhaného sýra Gran Moravia, nebo půl na půl s pecorinem
- bazalka
- petrželka
- 500 g ricotty + ochutit solí a pepřem
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky
- 300 g baby špenátu
Nejprve si ochutíme kuřecí maso solí a pepřem a dozlatova opečeme kostky masa na pánvi s trochou olivového oleje, jakmile máme hotovo dáme kuřecí maso stranou. Nyní předehřejeme troubu na 190°C. Připravíme si zapékací misku, kterou zlehka vytřeme olivovým oleje. A teď je načase vrhnout se na omáčku.
V hrnci rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibulku. Poté na minutu přihodíme česnek a vmícháme mouku. Mícháme dokud se směs nebude lehce vařit, nyní přiléváme vývar smíchaný s mlékem, vždy jen malým proudem a po částech, aby se nestihly vytvořit hrudky. Jakmile dolijeme vše, vaříme asi tři minuty. Vmícháme na malé kousky mozzarellu, nebojte se sýr se krásně rozpustí a nelekejte se omáčka se bude dost táhnout. Poté už jen vmícháme nastrouhaný sýr, ochutíme bylinkami - bazalkou, petrželkou a dochutíme solí a pepřem. Omáčka by měla být pěkně hustá,ale stále dostatečně tekutá.
Na dno zapékací mísy položíme plát lasagní, trochu omáčky, na nudle 1/3 ochucené ricotty, posypeme 1/3 masa a také třetinou špenátu, vše opakujeme. Poslední vrstva by měla tvořit těstoviny, polité omáčkou a posypané strouhaným sýrem. Nyní dáme zapéct do trouby nejprve přikryté alobalem nebo poklicí , dle vámi zvolené zapékací mísy. . Takto zakryté pečeme půl hodiny. Odkryjeme a zapékáme minimálně ještě čtvrt hodinky, jakmile jsou krásně zlatavé vyndáme z trouby a necháme odpočinout cca deset minut a podáváme.
Dobrou chuť
Tyhle lasagne také dělám, mám je raději než klasické! Mňam :-)
OdpovědětVymazatJá mám nejradši boloňské ragů a bešamel, to je prostě moje klasická top úprava lasagní :)
OdpovědětVymazat