Sýrové lasagne s kuřecím masem

Máte rádi lasagne a klasika s boloňským ragů a bešamelem už Vás nudí? Co takhle zkusit Domácí lasagne se sýrovou omáčkou, špenátem a kuřecím masem? Jsou vynikající a navíc s domácími těstovinami dokonalé! Sice to zabere trochu víc času,ale stojí to za to :)


Ingredience na lasagne pro 4 osoby:

  • 400 g semolinové mouky, hladké
  • 2 vejce
  • 2 žloutky navíc
  • 2 lžíce olivového oleje 
  • 1 lžička soli

Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, to přikryjeme vlhkou utěrkou a takto necháme 30 minut odpočinout, poté na lehounce pomoučněném vále , vyválíme co nejtenčí pláty těsta. Pokud máte stroj na těstoviny, který bych nutně potřebovala, ušetříte mnoho energie a nervů :))) A těsto budete mít nádherně tenké. No nic jinak zaměstnejte chlapa ať se na obědu pěkně podílí.


Ingredience pro 4 osoby na omáčku:
  • pláty domácího těsta na lasagne
  • 100 g másla
  • 1 žlutá cibule, nasekaná nadrobno
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • 60 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 350 ml polotučného mléka
  • 3 balení mozzarelly, nakrájené na menší kousky
  • 100 g strouhaného sýra Gran Moravia, nebo půl na půl s pecorinem
  • bazalka
  • petrželka
  • 500 g ricotty +  ochutit solí a pepřem
  • 3 kuřecí prsa, nakrájená na kostičky
  • 300 g baby špenátu
Nejprve si ochutíme kuřecí maso solí a pepřem a dozlatova opečeme kostky masa na pánvi s trochou olivového oleje, jakmile máme hotovo dáme kuřecí maso stranou. Nyní předehřejeme troubu na 190°C. Připravíme si zapékací misku, kterou zlehka vytřeme olivovým oleje. A teď je načase vrhnout se na omáčku. 


V hrnci rozpustíme máslo a na něm necháme zesklovatět cibulku. Poté na minutu přihodíme česnek a vmícháme mouku. Mícháme dokud se směs nebude lehce vařit, nyní přiléváme vývar smíchaný s mlékem, vždy jen malým proudem a po částech, aby se nestihly vytvořit hrudky. Jakmile dolijeme vše, vaříme asi tři minuty. Vmícháme na malé kousky mozzarellu, nebojte se sýr se krásně rozpustí a nelekejte se omáčka se bude dost táhnout. Poté už jen vmícháme nastrouhaný sýr, ochutíme bylinkami - bazalkou, petrželkou a dochutíme solí a pepřem. Omáčka by měla být pěkně hustá,ale stále dostatečně tekutá. 



Na dno zapékací mísy položíme plát lasagní, trochu omáčky, na nudle 1/3 ochucené ricotty, posypeme 1/3 masa a také třetinou špenátu, vše opakujeme. Poslední vrstva by měla tvořit těstoviny, polité omáčkou a posypané strouhaným sýrem. Nyní dáme zapéct do trouby nejprve přikryté alobalem nebo poklicí , dle vámi zvolené zapékací mísy. . Takto zakryté pečeme půl hodiny. Odkryjeme a zapékáme minimálně ještě čtvrt hodinky, jakmile jsou krásně zlatavé vyndáme z trouby a necháme odpočinout cca deset minut a podáváme. 




Dobrou chuť

Komentáře

  1. Tyhle lasagne také dělám, mám je raději než klasické! Mňam :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám nejradši boloňské ragů a bešamel, to je prostě moje klasická top úprava lasagní :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky