Quinoa na kari
Tento recept po vydání druhého dílu kuchařky Lahodně s Ellou každý den obletěl mnoho blogů a upřímně také to byl jeden z hlavních receptů ,které mě hned po prolistování zaujaly a měla jsem v plánu vyzkoušet. A opravdu stojí za to!! Jídlo je skvěle ochucené, můžete si ho navařit kopu a mít na pár dní do práce vystaráno, protože tohle je jedna z těch dobrot,které jsou snad čím dál tím lepší stejně jako se to říká u guláše. Jídlo je velmi snadné na přípravu a opravdu skvělé, držela jsem se přesně receptu jen s droboučkou změnou, dala jsem do receptu i tmavou quinou, aby jídlo bylo na pohled o něco hezčí :)
Na cca 4-6 porcí :
Na cca 4-6 porcí :
- cca půl kila nových malých brambor, čím menší tím lepší, v jídle vypadají moc pěkně půlky malých brambůrek
- 2-3 stroužky česneku, prolisovaného
- 3 lžičky mleté kurkumy, pozor opravdu hodně barví!! a to nejen oblečení,ale i prkénko, desku apod.
- 1 lžička mletého koriandru
- chilli, dle chuti ( mleté nebo vločky )
- trocha nastrouhaného čerstvého zázvoru, opět podle chuti, přidáváme po troškách
- 1 konzerva krájených rajčat
- sůl
- 1 balení ( 400ml ) kokosového mléka
- 1 lžička rajčatového protlaku
- pepř
- sezamový olej
- cca 180 g quinoy ( já dala poloviny světlé a polovinu tmavé )
- 1 konzerva okapané cizrny
- 150 g baby špenátu
- 300 ml zeleninového vývaru
Brambory dáme uvařit do osolené vody, ideálně se slupkou,ale pokud chcete klidně můžete i oloupané. Vaříme dokud nejsou krásně měkké,ale ne rozvařené. Trvá to kolem půl hodinky, záleží na velikosti brambůrek. Brambory scedíme a dáme stranou.
Na pánev dáme trochu sezamového oleje a na něj vhodíme pokrájené brambory, česnek, koření, protlak a tři minuty opečeme. Poté vlijeme rajčata, kokosové mléko, vývar a vmícháme quinou. Dobře osolíme a lehce opepříme. Pod pokličkou za častého míchání povaříme zhruba půl hodinky.
Ke konci času by už měla být quinoa měkká a ne křupavá, takže je ideální čas vmíchat cizrnu. Když je vše krásně měkké a omáčka krásně hustá,vmícháme špenát a můžeme servírovat.
Dobrou chuť
zkoušela jsem tento její recept nedávno a musím říct, že chuťově mě moc nenadchl
OdpovědětVymazatAhoj Lucie, u nás doma je dost oblíbené :) STačí identifikovat co ti tam přesně nechutnalo a to nahradit :) Pokud třeba moc velký nádech rajčat dej jen polovinu konzervy a vynech protlak. Pokud málo ostré a kořeněné všeho přidej :) Pokud nechutná kokosové mléko nahraď smetanou :) Uprav si původní recept tak aby byl pro tebe ideální
OdpovědětVymazat