Zapékaná zelenina s kozím sýrem
Tohle jídlo jsme zkoušeli nedávno a ohromně mě překvapilo svou báječnou chutí!! Skvělé a jedno z nejlepších letních jídel,které jsme zatím letos vyzkoušeli, je opět jak už je u mě zvykem hodně jednoduché a může sloužit samotné jen s pečivem jako lehká večeře a se sklenkou bílého vína , je to tedy absolutní hit nebo jako příloha k masu.
Ingredience pro 2-4 osoby , záleží zda jako hlavní chod či jako příloha:
Ingredience pro 2-4 osoby , záleží zda jako hlavní chod či jako příloha:
- 1 středně velký lilek
- 2 středně velké cukety
- cca 5-6 rajčat, čím zralejší tím chutnější jídlo bude
- cca 6 ks brambor
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 žluté cibule
- cca 10 lžic silného zeleninového vývaru
- měkký kozí sýr,celé jedno balení, takový ten váleček nebo klidně použijte jiný druh kozího sýra
- 2-3 stroužky česneku prolisované
- čerstvý tymián
Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a zapékací misky lehounce vytřeme olivovým olejem. Všechnu zeleninu si nakrájíme na tenčí kolečka a na střídačku poskládáme do zapékací mísy. Zakapeme vývarem smíchaným s česnekem, osolíme, opepříme a posypeme lístečky tymiánu. Pokapeme celé ještě trochou olivového oleje a dáme zapéct dokud nebude zelenina měkká a okraj lehounce zlatavé, může to trvat cca 45-60 minut, poté vytáhneme z trouby a posypeme kozím sýrem. Vrátíme zpět a zapékáme dozlatova.
Jakmile je vše hotové , necháme lehce vychladnout a podáváme s pečivem. Na dně mističek bude lehce šťáva ze zeleniny a vývaru,takže rozhodně se nestyďte pečivo použít na vytření této dobroty :)
Dobrou chuť
Nádherný recept, pro moje chuťové buňky. Pro jistotu pošlu odkaz kamarádce, která jistě taky neodolá :-)
OdpovědětVymazatNo mňam, Jani, to bych si teď dala! :)
OdpovědětVymazatRuměnka - moc děkuji :)
OdpovědětVymazatDominika - je to vynikající :) Určitě vyzkoušej
OdpovědětVymazat