Růžičkové kapustičky s javorovým sirupem a bramborovou kaší
Tohle jídlo je jednoduché, vegetariánské a nabité chutí pečených kapustiček. Příprava je jednoduchá a kombinace přirozené hořkosti růžičkové kapusty se sladkou chutí javorového sirupu a jemností bramborové kaše. Rozhodně vyzkoušejte.
Ingredience pro dvě osoby:
Ingredience pro dvě osoby:
- javorový sirup
- máslo
- pepř
- sůl
- růžičková kapusta
- brambory
- mléko
Nejprve si oloupeme brambory , nakrájíme na menší kousky a dáme vařit doměkka v osolené vodě. Mezitím si nachystáme kapustičky. Odřízneme malinkatý košťál a odloupneme 2-3 lístky. poté rozpůlíme a na řezu dobře osolíme.
Brambory scedíme, vhodíme do hrnce kousek másla a rozšťoucháme. Vlijeme teplé mléko , množství podle toho jak máte rádi hustou kaši, a prošleháme.
V hrnci rozpustíme máslo a řezem dolů na něj dáme růžičky, necháme cca dvě minuty opéct dozlatova. Poté obrátíme, vypneme teplotu, přiklopíme a necháme dojít asi pět minut. Poté vmícháme pár kapek javorového sirupu, opepříme a vmícháme ještě maličký kousek másla. Ihned servírujeme s kaší. Takto ochucené kapustičky lze dát jen jako přílohu ke steaku nebo do salátu.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)