Citronové těstoviny s hříbky
Jedná se o velmi jednoduché a rychlé jídlo, které je hotové do patnácti minut. Pro mě je to jedno z nejoblíbenějších jídel, miluji houby..hlavně ty lesní , ta jejich vůně to je dokonalost sama. A bez kalorií :)))) Tenhle recept je úžasný v tom ,že v létě je to svěží jídlo s houbami jako hlíva, žampiony nebo shiitake a na podzim nebo v zimě jsou dokonalé a syté díky rozmarýnu a lesním houbám. Jedná se o zdravé jídlo plné chuti.
Časové údaje : cca 15 min ( pokud máte čerstvé těstoviny tak i méně )
Ingredience pro 2 osoby :
Do hluboké pánve nalijeme lžíci olivového oleje a přidáme kousíček másla, na něj dáme česnek a houby. Smažíme cca 5 minut, do té doby houby změknou a lehce zhnědnou ( mezitím se nám vaří těstoviny ) . Pak osolíme, opepříme a vlijeme citronovou šťávu . V této době bychom už měli mít těstoviny hotové al dente :) Scedíme je ,ale na dně necháme asi tak dvě tři lžíce vody. Těstoviny vhodíme do pánve s houbami, přidáme nasekanou petrželku ( pokud máme rozmarýn tak ho smažíme hned s houbami a česnekem na začátku ). Vsypeme parmazán a přidáme kus másla ( asi tak ve velikosti dvou oříšků ) a rychle promícháme. Díky rychlosti a zbytku vody se škrobem v těstovinách se nám utvoří omáčka. Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Jídlo se musí hned podávat, poměrně rychle chladne. Podáváme ideálně s vínkem:)
Dobrou chuť
Časové údaje : cca 15 min ( pokud máte čerstvé těstoviny tak i méně )
Ingredience pro 2 osoby :
- 200 g těstovin v suchém stavu ( nejlepší jsou tagliatelle nebo i pappardelle )
- máslo ( množství je asi tři oříšky )
- olivový olej
- nasekaná menší hrst petrželky ( na podzim se k lesním houbám hodí nasekaný rozmarýn, jen tak lžička , rozmarýn je totiž silnější než petrželka )
- menší hrst strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- směs hub - množství odhadem ( v létě shiitake, hlíva a žampiony - bohužel dnes na trhu neměli shiitake :( a na podzim směs lesních hub )
- 1-2 stroužky česneku ( množství dle chuti )
- šťáva z poloviny citronu
Do hluboké pánve nalijeme lžíci olivového oleje a přidáme kousíček másla, na něj dáme česnek a houby. Smažíme cca 5 minut, do té doby houby změknou a lehce zhnědnou ( mezitím se nám vaří těstoviny ) . Pak osolíme, opepříme a vlijeme citronovou šťávu . V této době bychom už měli mít těstoviny hotové al dente :) Scedíme je ,ale na dně necháme asi tak dvě tři lžíce vody. Těstoviny vhodíme do pánve s houbami, přidáme nasekanou petrželku ( pokud máme rozmarýn tak ho smažíme hned s houbami a česnekem na začátku ). Vsypeme parmazán a přidáme kus másla ( asi tak ve velikosti dvou oříšků ) a rychle promícháme. Díky rychlosti a zbytku vody se škrobem v těstovinách se nám utvoří omáčka. Ochutnáme a popřípadě dochutíme solí a pepřem. Jídlo se musí hned podávat, poměrně rychle chladne. Podáváme ideálně s vínkem:)
Dobrou chuť
tak toto jedlo je aj moje obľúbené a ešte kde sú hríby, mňam :-)
OdpovědětVymazatHmmm jojo , doufám, že letos bude na houby lepší sezona..potřebovala bych se pořádně zásobit :)))
Vymazatsuper! toto sa mi páči, tá voňavá kombinácia húb a citrónu :)
OdpovědětVymazatKdyž jsem dělala tenhle recept poprvé byla jsem na tu kombinaci fakt zvědavá a moc mi zachutnala:) Jen třeba mému chlapovi tam jaksi chybí kupa omáčky, nejlépe smetanové :))))
VymazatMůžu na tý fotce oči nechat, a recept samozřejmě super :-)
OdpovědětVymazatDěkuju :) Je na ní i trochu vidět jak se z jídla kouří ,když se člověk zaměří..to byla rychlost šup na talíř honem foto a hned jíst aby to nevystydlo :)))) Úplný akčňák :))
VymazatTak tagliatelle ty já ráda, super...:))
OdpovědětVymazatDěkuju :)
VymazatTak na tohle pošlu odkaz známé. Chudák holka má ráda těstoviny a má alergii na rajčata. Dokud jsem ji nezačala hledat rajčatuprostý recept přípravu těstovin, netušila jsem, jak těžké to má :)
OdpovědětVymazatTak to je pravda, těstoviny a rajčata jsou nejlepší parťáci :)
Vymazat