Čokoládová bomba
Tenhle dort je neskromně asi ten nejlepší za poslední dobu co jsem měla a co Vám budu říkat..no je to prostě zároveň i ten nejkaloričtější dort jaký si umíte představit. Ale je taaak dobrý , že nejde odolat, asi bych se neměla přiznávat kdo snědl nejvíc porcí.... no já opravdu neee :)))) A jaký byl důvod dělat obří dort, která váží nějaké to kilečko ? No přítel potřeboval něco sladkého do práce , takže jsem lustrovala recepty a hledala co by mě samotné chutnalo nejvíc a protože teď na podzim jsem čokoholik bylo rozhodnuto co vyzkoušíme. Zkombinovala jsem zde jak improvizaci v podobě krémů a také recept Dity P. na super korpus! Nelekejte se dort je opravdu snadný a zvládne ho každý kdo bude mít chuť trochu utrácet za suroviny. A podle mě je to kandidát na nej narozeninový dort pro všechny čokoholiky!
Ingredience na korpus,který pečeme den dopředu:
Druhý den si za pomoci ideálně nitě rozdělíme oba korpusy ještě napůl - vzniknou nám tedy 4 kusy. Jako první si připravíme tmavou náplň - ve vodní lázni rozpustíme smetanu, čokoládu nalámanou na kousky a kousíček másla, jakmile se vše spojí ihned vypínáme a necháme pět minut zchladnout. Poté do mísy dáme mascarpone a po troškách přidáváme čokoládovou směs a vždy pečlivě zašleháme, aby vznikl hladký ,hustý čokokrém, který osladíme podle chuti, spíše míň než víc - ať nezanikne silná čokoládová chuť.
Teď je na řadě světlý krém, zde jen smícháme v míse všechny ingredience a osladíme podle chuti. A jdeme plnit, položíme první díl korpusu a potřeme ho čokoládovým krémem, tak akorát nesmíme zapomenout , že čokoládovým krémem bude potřeno 2x plus ještě celý dort. Pak přiklopíme korpusem a ten pomažeme celou tvarohovou náplní, opět přiklopíme a dáme čoko náplň, poslední díl korpusu a celý dort ze všech stran namažeme zbylým čokoládovým krémem. Uff hotovo, teď poputuje nejlépe do druhého dne nebo alespoň na tři hodiny do lednice, kde kouzelně zatuhne a půjde skvěle krájet. Jakmile je dostatečně vychlazený podáváme, doporučuji dávat menší kousky , jelikož je dezert opravdu hooodně sytý...ale pokud máte doma takové žrouty jako jsem já zapíchněte jim do dortu rovnou lžící a zaručuji Vám, že je celý den neuvidíte :))) Ale ne teď vážně, je to prostě mňamka u které nejde přestat!
Dobrou chuť
Ingredience na korpus,který pečeme den dopředu:
- 250 ml vody
- 125 g másla
- 35 g kakaa , samozřejmě toho nejtmavšího a nejkvalitnějšího co seženete
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g krupicového cukru, zde doporučuji opravdu obyčejný né třtinový jinak bude dezert málo sladký
- 2 vejce
- 125 ml podmáslí
- 1 lžička vanilkového extraktu nebo rumu, dle chuti :) No jo já dala rum, to je každému jasné, prostě čokoláda a rum to je super voňavá kombinace
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 1 mascarpone
- moučkoý cukr podle chuti
- 3,5 tabulky hořké kvalitní čokolády, min.80% kakaa
- 250ml smetany ke šlehání
- 20g másla
- 2 mascarpone
- 2-4 lžíce moučkového cukru
Druhý den si za pomoci ideálně nitě rozdělíme oba korpusy ještě napůl - vzniknou nám tedy 4 kusy. Jako první si připravíme tmavou náplň - ve vodní lázni rozpustíme smetanu, čokoládu nalámanou na kousky a kousíček másla, jakmile se vše spojí ihned vypínáme a necháme pět minut zchladnout. Poté do mísy dáme mascarpone a po troškách přidáváme čokoládovou směs a vždy pečlivě zašleháme, aby vznikl hladký ,hustý čokokrém, který osladíme podle chuti, spíše míň než víc - ať nezanikne silná čokoládová chuť.
Teď je na řadě světlý krém, zde jen smícháme v míse všechny ingredience a osladíme podle chuti. A jdeme plnit, položíme první díl korpusu a potřeme ho čokoládovým krémem, tak akorát nesmíme zapomenout , že čokoládovým krémem bude potřeno 2x plus ještě celý dort. Pak přiklopíme korpusem a ten pomažeme celou tvarohovou náplní, opět přiklopíme a dáme čoko náplň, poslední díl korpusu a celý dort ze všech stran namažeme zbylým čokoládovým krémem. Uff hotovo, teď poputuje nejlépe do druhého dne nebo alespoň na tři hodiny do lednice, kde kouzelně zatuhne a půjde skvěle krájet. Jakmile je dostatečně vychlazený podáváme, doporučuji dávat menší kousky , jelikož je dezert opravdu hooodně sytý...ale pokud máte doma takové žrouty jako jsem já zapíchněte jim do dortu rovnou lžící a zaručuji Vám, že je celý den neuvidíte :))) Ale ne teď vážně, je to prostě mňamka u které nejde přestat!
Dobrou chuť
Aaach! Ještě žes to nevyvěsila včera, to bych ho teď měla hotový. :) Vypadá skvěle.
OdpovědětVymazatvypadá to neskutečně, taky bych si dopřála takovouhle dobrotu
OdpovědětVymazatJe nádherný :))) Člověk má úplně tendence po něm přes tu obrazovku sáhnout :D
OdpovědětVymazat