Jarní salát s lososem
Tenhle salát je nejen zdravý,ale jeden z nejlepších co jsem jedla, rozhodně se zařazuje mezi best of salátky :) Teplý, dozlatova opečený losos s fazolovými lusky a vajíčky chutná prostě božsky. A navíc pokud ještě zbyly vajíčka z velikonoc sem s nimi :)
Ingredience pro dvě osoby:
Mezitím co se losos opéká , připravíme dresing. Smícháme med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej, vše dobře promícháme a chuťově doladíme podle toho zda chce víc pálivý nebo třeba sladký dresing. Jakmile máme rybu dostatečně opečenou, navršíme na salát a vše polijeme dresingem. Podáváme ihned dokud je ryba teplá .
Dobrou chuť
Ingredience pro dvě osoby:
- baby špenát
- polníček
- 1/2 avokáda , nakrájeného na tenké plátky
- pár fazolových lusků, uvařených 4 minuty v osolené vroucí vodě a pokrájených na menší kousky
- sůl
- pepř
- olivový olej
- ghí
- med
- dijonská hořčice
- 2 středně velké brambory , pokud máte nové jsou na tento recept ideální, uvaříme je doměkka ( neloupené ) a pak rozkrájíme na menší kousky
- citronová šťáva z celého citronu
- 2 vajíčka natvrdo, pokrájená na menší kousky
- 2 menší filety lososa bez kůže, pokrájené na větší kostičky
Mezitím co se losos opéká , připravíme dresing. Smícháme med, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej, vše dobře promícháme a chuťově doladíme podle toho zda chce víc pálivý nebo třeba sladký dresing. Jakmile máme rybu dostatečně opečenou, navršíme na salát a vše polijeme dresingem. Podáváme ihned dokud je ryba teplá .
Dobrou chuť
Jani skvělý recept díky, bude asi opravdová pochoutka :-)
OdpovědětVymazatVypadá perfektně, hned bych si dala!
OdpovědětVymazat