Pečený pstruh s tymiánem
Léto mám spojené s častější konzumací lehčích jídel a ryb, ideální jsou samozřejmě ty naše české, takže dnes si připravíme vynikajícího pečeného pstruha s citronem a tymiánem a jako přílohu budeme podávat šťouchané brambory s řeřichou. Takže jdeme na to, je to snadné , rychlé ,ale naprosto výborné letní jídlo, které zvládne opravdu každý. Navíc na jejich přípravu využijeme jeden z kvalitních olejů Bohemia olej - tentokrát olej Hroznový, který má velmi lehkou chuť, takže se k rybím pokrmům bezesporu skvěle hodí.
Ingredience pro dvě osoby:
Ingredience pro dvě osoby:
- 2 ks vykuchaných pstruhů
- sůl
- pepř
- Hroznový bohemia olej
- 1 velký citron
- kousek másla
- čerstvý tymián
- brambory
- řeřicha
Nejprve si předehřejeme troubu na 190°C. Plech vyložíme pečícím papírem a nyní jdeme na ochucení ryb. Ryby máme předem vykuchané, zvenku i zevnitř je dobře opláchneme studenou vodou a otřeme dosucha kuchyňskou utěrkou. Pstruhy zevnitř dobře opepříme, posolíme a posypeme čerstvým tymiánem, zakapeme hroznovým olejem a poklademe na kolečka nakrájenými plátky citronu a máme hotovo, rychlé že ? :) Ryby netřeba složitě ochucovat stačí jedna bylinka ať vynikne i chuť ryby samotné. Nyní už jen v troubě pečeme dozlatova asi 20 minut.
Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na menší kousky a dáme do osolené vody vařit. Scedíme a brambory s kouskem másla rozšťoucháme. Těsně před podáváním vmícháme řeřichu, osolíme a podáváme s pečenou rybou a čerstvým kouskem citronu, kterým si rozhodně nezapomeňte rybičku pokapat. Navíc můžeme do upečeného pstruha vložit ještě před podáváním malinký plátek másla pro zjemnění chuti. Vynikají a tak snadné zdravé jídlo ...hmmm miluji léto.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)