Ovesná kaše s jablky a ořechy

Když ráno trochu víc času a nepospíchám do práce na poslední chvíli , miluji tyhle delší pohodové snídaně ke kterým patří například tato výživná kaše. Dnes jsem si pro Vás připravila mou nejoblíbenější verzi pro podzim a zimu. Kde využijeme hlavně ořechy a jablíčka, kterých je v tomto období dostatek.


Na dvě středně velké porce:

  • jeden hrnek ovesných vloček
  • dva hrnky ovesného mléka
  • dvě menší hrsti vlašských ořechů
  • dvě jablka, nastrouhaná na hrubo
  • javorový sirup
  • skořice
Nejprve si do kastrolku dáme vločky, zalijeme mlékem a přidáme jednu hrst ořechů, miluji,když jsou v kaši jak měkčí vařené oříšky tak nahoře i křupavé :) A za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.

Mezitím si do druhého kastrolku dáme nastrouhaná jablíčka, trochu skořice a rychle prohřejeme, aby jablka změkla,ale nebyla rozvařená. Není nic horšího než teplá ovesná kaše a na ní jen nastrouhané studené jablíčko, to mi zkazí celý výsledný dojem. 



Do misky navrstvíme hotovou ovesnou kaši, přidáme jablíčka, posypeme křupavými ořechy a zalijeme javorovým sirupem podle chuti.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky