Dýňové špagety se šalvějí
Dýňová sezóna je opět v plném proudu a já zjišťuji, že jsem se přejedla klasické dýňové polévky a prostě už ji nějak nemusím,takže vymýšlím nové recepty jak tuhle mojí oblíbenou surovinu v kuchyni využít a nachystala jsem si k obědu vynikající italský recept. Aneb když chcete jídlo za pár minut a v lednici toho moc nemáte :)
Ingredience pro dvě osoby:
Dobrou chuť
Ingredience pro dvě osoby:
- dvě velké hrsti na kostičky nakrájené dýně Hokkaido, neloupané
- extra panenský olivový olej
- strouhané pecorino nebo parmazán
- sůl
- citronový pepř
- čerstvá šalvěj
- 100 ml bílého vína
- cca 150 ml zeleninového vývaru
- špagety, čím kvalitnější tím lepší
- oříšek másla
Nejprve si dáme kousky dýně opéct na trošce olivového oleje, poté zalijeme bílým vínem a za stálého míchání necháme vyvařit. Osolíme a opepříme dýni ,podle potřeby po troškách zalíváme vývarem, dokud dýně není měkká,tak že jí bez problému trochu rozmáčkneme vařečkou. To také ideálně sem tam uděláme , čímž se omáčka skvěle zahustí sama.
Nyní je čas uvařit podle návodu na obalu špagety. Do omáčky přidáme nahrubo posekanou čerstvou šalvěj, stačí kousek , tato bylinka je hodně aromatická. Nyní přidáme nastrouhaný sýr, asi jednu hrst, kousíček másla a dobře promícháme. Přidáme těstoviny a máme hotovo. Jídlo je hřejivé, zasytí a podle mě ideální právě na chladnější podzimní dny.
Dobrou chuť
Komentáře
Okomentovat
Děkuji za komentář :)