Slaný podzimní koláč
Tenhle recept byla taková moje záchrana,když jsem měla málo času a nevěděla co udělat dobrého k večeři. Tuším , že jsem si ho vystřihla z Apetitu,ale s jistotou už to tvrdit nemůžu :) Ale je to mňamka a strašně jednoduché, myslím, že bude skvělé jako pohoštění pro přátele. Z tohohle koláče na mě prostě dýchá podzim a ta zemitá chuť je dokonalá :) Od prvního pokusu jsme ho dělali již víckrát a nikdy nezklamal :)
Ingredience:
Rozválené těsto rozložíme na plech, okraje trochu srolujeme aby vznikl zvýšený okraj. Směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme olivami a dáme na dvacet minut zapéct do trouby. A už se jen těšíme na božskou pochoutku :) Vyndáme a ihned podáváme.
Dobrou chuť
Ingredience:
- 1 balení listového těsta
- olivový olej
- 6 velkých cibulí,ideálně půl napůl červené a žluté
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- větší hrst černých oliv nahrubo posekaných
- směs lesních hub, odhadem, nic jsem nevážila
- čerstvý tymián
- pepř
- sůl
Rozválené těsto rozložíme na plech, okraje trochu srolujeme aby vznikl zvýšený okraj. Směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme olivami a dáme na dvacet minut zapéct do trouby. A už se jen těšíme na božskou pochoutku :) Vyndáme a ihned podáváme.
Dobrou chuť
Super slaný koláč výrazné chuti :-)
OdpovědětVymazatTo tedy je ,chuť je pro mě na jedničku :)
VymazatNoo.. Pro mě to neni :-) Ale vypadá hezky :-)
OdpovědětVymazatDíky :)
VymazatTak tahle kombinace by mě jen tak nenapadla a přesto už na ni začínám dostávat chuť :) Vsadím se, že když bych tohle upekla dědovi, tak se bude tetelit blahem... Doufám, že ještě půjde na houby :)
OdpovědětVymazatMě by taky nenapadla,ale fotka v časopise mě natolik přesvědčial vyzkoušet že jsem neodolala a nakonec jsem opravdu nelitovala :)
Vymazat