Tvarohové bramboráky
Možná vám připadá , že na to jak je venku vedro jsou bramboráky zbytečné těžké a mastné. Možná ano,ale tahle varianta je o trochu jemnější a navíc, na tuhle "prasárničku" jsme dostali chuť včera po výšlapu na kole. Takové křupavé bramboráky zalité studeným pivečkem jsou moooc dobrá vzpruha :) Takže nejdůležitějším krokem je dát včas chladit dobré pivo :)))
Časové ingredience: příprava 30min a 20-30min smažení
Ingredience pro 2-3 osoby:
Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozpálit. Lžící nebo vařečkou dáme na pánev hroudu "těsta" a rozplácneme na placku, tu osmažíme dozlatova z obou stran. No a je hotovo, pokud chcete mít na duši trochu lepší pocit, můžete přebytečný tuk odsát papírovou utěrkou. Nalijeme studené pivečko a už si jen pochutnáváme.
Dobrou chuť
Časové ingredience: příprava 30min a 20-30min smažení
Ingredience pro 2-3 osoby:
- 750 g oloupaných brambor
- 75 g čerstvého tvarohu ( né ve vaničce, "těsto" by bylo příliš řídké )
- 75 g hladké mouky
- 1 vejce
- 3-4 stroužky prolisovaného česneku ( dle chuti )
- majoránka
- 1-2 lžičky drceného kmínu
- pepř
- sůl
- olej na smažení ( nejlepší je klasický rafinovaný slun.olej , ten se nepřepaluje )
Na pánev nalijeme trochu oleje a necháme dobře rozpálit. Lžící nebo vařečkou dáme na pánev hroudu "těsta" a rozplácneme na placku, tu osmažíme dozlatova z obou stran. No a je hotovo, pokud chcete mít na duši trochu lepší pocit, můžete přebytečný tuk odsát papírovou utěrkou. Nalijeme studené pivečko a už si jen pochutnáváme.
Dobrou chuť
uuu ještě to pivo jak je zatím! :D
OdpovědětVymazatNo jasný to musí bejt :))))))
VymazatPrima inspirace na dnešní večeři...:))), mám i tvaroh, tak je rozhodnuto! Mám bramboráčky moc ráda, díky :)
OdpovědětVymazatNení za co, dobrou chuť :-)
VymazatMnam, bramboracky muzu v jakekoliv podobe :)
OdpovědětVymazatTo můj přítel taky:) a hlavně kdykoliv i ob den :)))
Vymazatdobrý nápad, to by ma nenapadlo pridať tvaroh, dík za tip :)
OdpovědětVymazatMě to napoprvé taky přišlo divné,ale teď je mám radši než klasické, mohou se ještě podávat s ochucenou zakysanou smetanou ( smetana, pažitka, pepř a sůl )
VymazatJdu do toho! :)
OdpovědětVymazat:)) tak přeji dobré pochutnání
VymazatMáme nový džbán na pivo, máme načatou kostku tvaroh a máme brambory. Co nám tedy brání? :)))
OdpovědětVymazatNo myslím , že nic :) hmm pivečko ve džbánku to bude vypadat krásně, a ještě to vše servírovat na zahradě...to by byla náádhera :))
Vymazat