Pikantní salát s pečenými žampiony
Tenhle salát je rychlovka,která zasytí a ještě polechtá příjemně chuťové pohárky. Houby jsou dozlatova pečené a pěkně pálivé díky Chilli hořčici,kterou jsem dostala na vyzkoušení od Uncleroys a musím říct, že mi chutná ještě víc než minulá Pepřová varianta. Tahle s chilli a křenem je prostě top pálivá hořčice a takto ochucené žampiony nebo i jiné houby jsou do salátu doslova luxusní dobrůtkou. Salát je hotový za pár minut a potěší i chlapské polovičky.
Ingredience pro dvě osoby:
Ingredience pro dvě osoby:
- cca 5 ks větších bílých nebo hnědých žampionů, oloupaných a nakrájených na silnější plátky
- sůl
- olivový olej ( může být i hořčičný, slunečnicový )
- Chilli hořčice
- vrchovatá polévková lžíce medu
- polníček
- rukola / římmský salát / či jiné druhy salátu podle vaší chuti
- směs semínek na salát nebo třeba jen slunečnicová semínka
- cherry rajčátka
- pár plátků dokřupava opečené slaniny
Nejprve předehřejme troubu na nízkou teplotu grilu nebo pokud vaše trouba tento program nemá tak cca na 190°C - tradiční pečení. Plátky hub osolíme a přilijeme omáčku ( smícháme tři lžíce hořčice, lžíci medu - pěkně vrchovatou, dolijeme olivovým olejem tak ,aby omáčka nebyla extrémně hustá ) , houby opatrně v omáčce promícháme a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Poté zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň grilu a necháme houby upéct pěkně dozlatova!
Mezitím si na talíře nachystáme směs salátů, nakrájíme rajčátka, posypeme semínky, kousky opečené slaniny a přidáme houby. Celé ještě lehounce zakápneme olivovým olejem. A ihned podáváme.
Dobrou chuť
Mňam, miluju žampióny a tenhle salát vypadá opravdu luxusně! :)
OdpovědětVymazatSuper nápad, houbových salátu je málo a vždycky se hodí! :-)
OdpovědětVymazatDěkuji holky :)
OdpovědětVymazat