Losos s chilli a bramborovou kaší

Pokud si lámete hlavu co udělat za zdravou a zároveň rychlou večeři, kterou v pohodě stihnete po příchodu z práce myslím, že losos je víc než ideální volbou. A navíc omega mastné kyseliny jsou potřeba :))

Časové údaje: vaření brambor cca 20min, příprava kaše 5 min, příprava a vaření lososa cca 15min

Ingredience pro dvě osoby:
  • 2 x losos s kůží
  • cca 5ks středně velkých brambor
  • sůl
  • trocha čerstvé nasekané petrželky
  • 1/2 chilli papričky ( nadrobno nasekané )
  • olivový olej
  • šťáva z jednoho citronu
  • máslo ( na pánev a do kaše )
  • trocha horkého mléka ( množství podle naší chuti a v závislosti na konzistenci výsledné kaše )
Tento recept je tak lehký až si připadám divně , že o něm píši :)))) Ale byla to dobrůtka tak se s vámi o ní musím podělit. Nejprve si oloupeme a omyjeme brabory, nakrájíme je  na menší kousky,které dáme vařit do osolené vody do té doby než budou měkké. Když jsou hotové, scedíme je, přidáme kus másla a rozšťoucháme - v této fázi přilijeme horké mléko  a buď rozmixujeme na pyré, vyšleháme na nadýchanou kaši nebo jen budeme dál rozmačkávat, to záleží jen na nás a na tom jakou kaši máme nejradši. Když už jsme s konzistencí spokojení dochutíme kaši solí a přiklopíme.



Přichystáme si filety z lososa, dostatečně je pokapeme šťávou z citronu, ze všech stran osolíme a posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a petrželkou. V pánvi rozpálíme cca lžíci olivového oleje a na něm nejprve kůží dolů opečeme losos dokřupava, kůžička musí být dostatečně ztvrdlá a křupavá ,aby se dala krásně jíst. Pak postupně filety opékáme ze všech stran dozlatova. Na závěr ještě přidáme trochu nasekané petrželky a až budeme s opečením spokojení pánev stáhneme z plotny a přidáme kousek másla, necháme rozpustit a losos s ním poléváme.


Nakonec na talíř naservírujeme teplou kaši, na ní dáme rybu a pokapeme  máslíčkem z pánve a už jen rychle jíme, ať nám to veledílo nevychladne :)))

Dobrou chuť






Komentáře

  1. Jeee, to kdyby mi tak někdo uvařil :-) Krása a lákavé fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mooc děkuju :) je to taková rychlovka, že se klidně stav

      Vymazat
  2. lososa milujem a tie fotky vyzerajú ako z časopisu, krásne, také na zjedenie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jééé to je krásná pochvala :) díky

      Vymazat
  3. súhlasím čo napísali dievčatá!.... a perfektné jedlo! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. mňam, zrovna včera jsme měli lososa:) miluju ho!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo losos je dobrý na všechny způsoby, jen na pánvi, zapačený apod. :)

      Vymazat
  5. Mnam, hned si ho dokazu predstavit na dnesni veceri, jen ho nemam kde vzit :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky