Italská quesadilla

Dnešní recept je opravdu rychlovka, ideální na léto, kdy nechcete u plotny strávit zbytečně moc času nebo prostě po příchodu z práce. Naše nejoblíbenější je právě tato italská verze, ke které doporučuji nějaký fajn salátek s osvěžujícím citronovým dresinkem.


Ingredience pro dvě osoby:
  • 4x tortilla
  • Černé olivy (můžete i mix se zelenými, pokud máte rádi), rozpůlené
  • Extra panenský olivový olej
  • Čerstvá bazalka
  • Baby špenát
  • Pepř
  • Strouhaný parmazán nebo Pecorino, dle chuti
  • Sušená rajčátka, nakrájená na menší kousky
  • Cca 200 g mozzarelly

Budeme potřebovat pánev a ideálně nějaký hrnec na zatížení plus obracečku na palačinky. Nejprve si nakrájíme sušená rajčátka, olivy rozpůlíme, nastrouháme sýr (cca větší hrst), bazalku nasekáme na jemno a mozzarellu natrháme na menší kousky.


Rozehřejeme pánev s troškou oleje na středním plameni, dáme opékat jednu tortillu a rychle na ni naskládáme - mozzarellu, pár oliv, sušená rajčátka, strouhaný sýr, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou a baby špenátem, vše přiklopíme další tortillou a tu „zatížíme“ hrncem.

Necháme pár minut péct - cca 3 minuty. Poté rychlým pohybem a obracečkou převrátíme na druhou stranu. A opět opékáme zhruba tři minuty. Rozkrájíme na čtvrtiny a ihned podáváme, ideálně s nějakým fresh salátkem.

Dobrou chuť

Komentáře

Oblíbené příspěvky