Smažené čínské nudle

Tento recept není žádná extra kulinářská specialita,ale je to jednoduché, dobré a vegetariánské jídlo. Receptů na smažené nudle je víc než dost, tenhle je asi ten nejjednodušší jaký lze najít,ale pro mě ten nejlepší, pokud jste někdy byly ve veganské jídelně Loving Hut tak už jste určitě ochutnali jejich smažené nudle. Jsou naprosto skvělé,nepřeplácané a dají se použít i jako příloha. Několikrát jsem se pokoušela o podobnou úpravu nudlí,ale buď chutnaly jinak nebo byly rozvařené apod. Tak jsem se pustila do hledání receptu, ale většinou jsou to složitější úpravy , až jsem narazila na jednu diskuzi, kde jeden s příspěvků obsahoval i tenhle recept, jméno autora si už bohužel nepamatuji a adresu webových stránek také ne,ale děkuji panu neznámému za ( pro mě ) naprosto ideální recept na jednoduché smažené nudle :))


Ingredience pro 2-3 osoby :
  • čínské pšeničné nudle
  • 1 žlutá cibule
  • 1 trochu větší mrkev
  • kousek oloupaného zázvoru ( cca 2cm )
  • 1 stroužek česneku
  • trocha mleté chilli nebo kousek čerstvé papričky najemno nasekané ( množství je podle chuti a odvahy )
  • sojová omáčka
  • plechovka mungo klíčků
  • sůl
  • sezamový olej


Připravte si hrnec s mírně osolenou vodou, přiveďtě k varu a vhoďtě nudle, promíchejte a vařte pouze dvě minuty. Né více, byly by pak rozvařené. Přeceďte, propláchněte pořádně studenou vodou , nechte okapat a zakápněte sezamovým olejem. Stačí trochu a proházejte rukama . Po tomto postupu se nudle neslepí. Nudle nechte v cedníku okapat a věnujte se přípravě ostatních ingrediencí.


Cibuli oloupeme, překrojíme na půlku a nakrájíme na proužky, čím tenčí tím lepší. Na cibuli nešetřete , klidně dejte do receptu jednu a půl. Mrkev očistíme a nakrájíme na maličké kostičky nebo tenké proužky. Nebojte i když nejste milovníci mrkve tady se opravdu hodí, chuťově jí ani nepoznáte,ale bez ní to není ono. Česnek prolisujeme a oloupaný zázvor nakrájíme na co nejmenší kostičky na jakké se vám podaří. Pokud máme čerstvou papričku nasekáme jí na mini kousíčky, ale k tomu doporučuji použít jednorázové rukavice, ať pak nepláčete nejen štěstím nad povedeným jídlem...:)

Ve woku rozpálíme sezamový olej ( nepřepaluje se tak rychle jako jiné oleje a asijská kuchyně ho prostě miluje ), vhodíme cibulku,mrkev a restujeme do té doby než se cibulka mírně připálí. Nezapomeňte pořád míchat. Když má cibule správnou barvu vhodíme zázvor, necháme dvě minutky zasmahnout a přihodíme česnek. Česnek necháme pouze na jednu minutku orestovat a pak přidáme sojovku. Promícháme a po třech minutách stáhneme z ohně a přesuneme na talířek.

Do nudlí v cedníku přidáme sojovou omáčku a rukama pořádně promícháme a vhodíme na rozpálený wok.Opékáme asi 5min než budou lehce připeklé , abyste dosáhli připeklého vzhledu nesmíte nudle moc často míchat, jen je po woku pěkně rozprostřete a chvilku nechte, pak promíchejte a zase rozprostřete :) Pak už jen přidáme zeleninu a mungo klíčky, zamícháme a hned podáváme. Pokud chcete být puntičkáři - jídlo ještě posypte mírně opraženými sezamovými semínky,ale jen zlehka :)


Dobrou chuť

Komentáře

  1. Super recept, děkuji! :-)
    Liliana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No spíš taková recept na rychlovku kdydojde inspirace:)

      Vymazat
    2. Tiež ďakujem, fajn recept tošku som ho vyladila, ale skutočne chutia ako z bistra :)

      Vymazat
  2. Moc dobré. Přesný popis postupu přípravy. I po pěti letech je to stále skvělé ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo je skvělý, stačí přidat jednu dvě suroviny a zas je to o něčem jiném :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky