Pizza se špenátem, vejcem a slaninou

Tahle pizza je další skvělou variantou na dobrou večeři, zvlášť pokud jste milovníky dobré pizzy. Pokud jste stejně jako já nikdy v pizzerii neochutnali tuhle kombinaci vřele vám ji doporučuji, je to dobrůtka. Recept na těsto najdete v minulém receptu na houbovou pizzu, takže nemá cenu přepisovat to samé znova :)

Ingredience na rajčatové sugo na cca 1-2 velké pizzy ( z těsta výše uděláte 1 pizzu ):
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku ( prolisované )
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 cibule, nadrobno nakrájená
  • sůl,pepř
  • sušené oregáno
  • 1 lžička třtinového krup.cukru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
V menším hrnci na rozehřátém olivovém oleji pomalu opékáme cibuli doměkka ( cca 3 minuty ). Vlijeme rajčata a necháme podusit, pak přimícháme cukr, ocet a omáčku rozmixujeme dohladka. Osolíme, přidáme oregano,opepříme a necháme svařit do husté omáčky. Tu pak dáme do misky vychladnout.



Ingredience na jednu větší pizzu:
  • sugo ( viz recept výše )
  • 3 hrsti špenátu nebo dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • 100 g slaniny
  • 1-2 vejce ( pokud máte větší pizzu ideální jsou dvě )
  • hrst nastrouhaného parmazánu
Tence vyválenou pizzu potřeme sugem, posypeme baby špenátem, který trochu osolíme a opepříme. Na špenát natrháme slaninu a doprostřed rozklepneme vejce s mírně porušeným žloutkem ( tak aby se žloutek trochu roztekl ). Celou pizzu pak dáme do velmi dobře rozpálené trouby na  250°C a pečeme dozlatova kolem sedmi minut. Pak vyndáme a ihned posypeme hrstí parmazánu a podáváme.



Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky