Pikantní salát s pečenými žampiony

Tenhle salát je rychlovka,která zasytí a ještě polechtá příjemně chuťové pohárky. Houby jsou dozlatova pečené a pěkně pálivé díky Chilli hořčici,kterou jsem dostala na vyzkoušení od Uncleroys a musím říct, že mi chutná ještě víc než minulá Pepřová varianta. Tahle s chilli a křenem je prostě top pálivá hořčice a takto ochucené žampiony nebo i jiné houby jsou do salátu doslova luxusní dobrůtkou. Salát je hotový za pár minut a potěší i chlapské polovičky.


Ingredience pro dvě osoby:

  • cca 5 ks větších bílých nebo hnědých žampionů, oloupaných a nakrájených na silnější plátky
  • sůl
  • olivový olej ( může být i hořčičný, slunečnicový )
  • Chilli hořčice
  • vrchovatá polévková lžíce medu
  • polníček 
  • rukola / římmský salát / či jiné druhy salátu podle vaší chuti
  • směs semínek na salát nebo třeba jen slunečnicová semínka
  • cherry rajčátka
  • pár plátků dokřupava opečené slaniny

Nejprve předehřejme troubu na nízkou teplotu grilu nebo pokud vaše trouba tento program nemá tak cca na 190°C - tradiční pečení. Plátky hub osolíme a přilijeme omáčku ( smícháme tři lžíce hořčice, lžíci medu - pěkně vrchovatou, dolijeme olivovým olejem tak ,aby omáčka nebyla extrémně hustá ) , houby opatrně v omáčce promícháme a poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme do trouby a pečeme cca 10 minut. Poté zvýšíme teplotu na nejvyšší stupeň grilu a necháme houby upéct pěkně dozlatova! 


Mezitím si na talíře nachystáme směs salátů, nakrájíme rajčátka, posypeme semínky, kousky opečené slaniny a přidáme houby. Celé ještě lehounce zakápneme olivovým olejem. A ihned podáváme. 


Dobrou chuť

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za komentář :)

Oblíbené příspěvky